Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA PRAVILA

Mađari će ilegalne imigrante vraćati u Srbiju i Hrvatsku

migranti
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
06.07.2016.
u 10:45

Mađarska je od početka ove godine zabilježila 17.351 nezakonit prijelaz granice, a 330 ilegalaca još je u pritvoru

Mađarska će ilegalne imigrante koji prijeđu žičanu ogradu na granici s Hrvatskom i Srbijom poslati u tzv. tranzitne zone, a potom vratiti u države iz kojih su ušli u Mađarsku, kazao je György Bakondi, savjetnik za sigurnost mađarskog premijera Viktora Orbána. Mađarska je od početka ove godine zabilježila 17.351 nezakonit prijelaz granice, a 330 ilegalaca još je u pritvoru. Od ukupnog broja ilegalaca samo njih 13 došlo je s hrvatske strane, naglasio je Bakondi te istaknuo kako Hrvatska nije problem, ali Srbija jest.

Odlukom tamošnjeg parlamenta, od jučer je uzduž mađarske granice uvedena “dublja kontrola” – pod iznimnom paskom bit će pojas od osam kilometara od granice. Tko god se zatekne tamo bez valjanih dokumenata bit će poslan u tzv. centre za zadržavanje, a potom i u države otkuda su ušli. No u praksi, kažu Mađari, to iznimno teško funkcionira jer države ih ne žele primiti.

U Mađarsku se može samo legalnim putem, kazao je Bakondi i otkrio kako je lani podneseno 177 tisuća, a ove 220 zahtjeva. U prosjeku se odobri svaki osmi zahtjev, kazao je Bakondi. Istovremeno, jučer su u Mađarskoj odlučili da će referendum o imigrantskim kvotama, na kojima inzistira Bruxelles, održati 2. listopada, potaknuti Brexitom i valom referenduma u EU. Poznato je i referendumsko pitanje: “Želite li da EU bude dopušteno propisivati obvezno preseljavanje stranih državljana u Mađarsku, bez odobrenja mađarskog parlamenta?”

>> Austrija želi vraćati migrante u Mađarsku. Mađarski ministar: Jasno je da ih ne moramo primati

Komentara 5

MI
Minka123
10:53 06.07.2016.

ria ria Hungaria

Avatar Noob-Saibot
Noob-Saibot
13:09 06.07.2016.

Svaka čast Mađarima posebno Orbanu.

Avatar dusko.besenic.3
dusko.besenic.3
00:08 07.07.2016.

Imamo i mi političara poput g.Orbana, g.Hasanbegovića, i zato su ga komunjare, udbaši i velikosrbi napali iz "svih oružja" i sa svim svojim "nevladinim" udrugama, jer im je direktna opasnost, samo smo mi, Hrvati, malo udareni u glavu i dok voda ne dođe na vrh glave, ne reagiramo! Baš se ne možemo pohvaliti pameću i borbenošću u miru, i to za vlastiti bolji život i hrvatstvo...šta će nam to netko drugi obaviti?! Orbanu i Mađarima svaka čast... a mi samo laprdamo i biramo na izborima direktne neprijatelje našeg opstanka...komunjare i sve one koji stoje iza njih! Genijalno, nema šta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije