Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18 požara

Likom opet harali požari zbog nesavjesnog paljenja suhe trave

požar, Lika
Iva Vidović/VLM
26.03.2012.
u 10:24

U gašenju požara sudjelovala su 64 vatrogasca, 22 vatrogasna vozila i jedan zračni traktor

Lički vatrogasci ovoga su vikenda imali pune ruke posla zbog požara diljem županije. Toplije vrijeme neki građani iskoristili su za paljenje suhe trave i niskoga raslinja, a poneki su vatru ostavili bez nadzora što je dovelo do 18 evidentiranih požara, ponajviše na području Otočca, zatim Gospića, Korenice te Senja.

U tri slučaja utvrđeni su počinitelji protiv kojih će se nadležnim prekršajnim sudovima podnijeti optužni prijedlozi, s obzirom na to da paljenje korova nisu prijavili nadležnoj vatrogasnoj postrojbi ili dobrovoljnom vatrogasnom društvu, izvijestila je lička policija.

Najopasniji požar u petak je izazvao 65-godišnjak iz Volarica nedaleko od Senja, koji je u blizini NP Sjeverni Velebit u mjestu Krstače zapalio suhu travu. Zbog bure vatra se proširila, zahvatila borovu šumu, suhu travu i nisko raslinje, a izgorjelo je i pet drvenih stupova za elektrovodove.

U gašenju ovoga požara sudjelovalo je 38 vatrogasaca JVP-a Senj te DVD-a Sv. Juraj sa 12 vozila te jednim zračnim traktorom.

Prema izvješću Državne uprave za zaštitu i spašavanje samo u petak na području županije u gašenju požara, u kojima je ukupno izgorjelo oko 300 hektara trave i niskoga raslinja, sudjelovala su 64 vatrogasca, 22 vatrogasna vozila i jedan zračni traktor.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije