Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽUPANIJSKI SUD U SPLITU

Kuščević nakon prvog ročišta: Uskok je iznio optužnicu bez relevantnih dokaza

Marko Lukunic/Ivo Cagalj/PIXSELL
16.09.2021.
u 14:08

"Nadam se da će Optužno vijeće odbaciti optužnicu, a u protivnom očekujem svoju nevinost što prije dokazati na sudu", poručio je Kuščević

Na Županijskom sudu u Splitu Uskok je danas Optužnom vijeću iznio optužnicu protiv Lovre Kuščevića na temelju koje će Optužno vijeće donijeti odluku postoje li pretpostavke za vođenje kaznenog postupka protiv okrivljenika.

"Uskok je iznio svoju optužnicu koju nije nikakvim relevantnim dokazima elaborirao. Svi optuženici, pa tako i ja, iznijeli su obranu. U cijelosti smo negirali bilo kakvo počinjenje bilo kojeg kaznenog djela iz optužnice. Nadam se da će Optužno vijeće odbaciti optužnicu, a u protivnom očekujem svoju nevinost što prije dokazati na sudu", rekao je Kuščević ispred zgrade suda okupljenim novinarima.

Proceduru koja slijedi kratko je pojasnio Damir Primorac, odvjetnik Ante Marinovića, jednog od optuženika kojeg se tereti za davanje mita.

"Optužnica je napisana na 154 stranice, oko 654 je dokaznih prijedloga. To sve upućuje na to da je riječ o ozbiljnoj optužnici i dobro je da će Optužno vijeće imati vremena da prouči taj predmet. Jedan od kolega stavio je prijedlog za izdvajanje nezakonitih dokaza, a da bi se moglo tvrditi o osnovanosti ili neosnovanosti optužnice najprije će sudsko vijeće trebati donijeti odluku o tome. Na tu odluku bit će dopuštena žalba o kojoj će odlučivati Visoki kazneni sud i tek kada Visoki kazneni sud vrati taj predmet, nastavit će se sa sjednicom Optužnog vijeća", kazao je odvjetnik Primorac.

Podsjetimo, kao što smo već pisali, Uskokova optužnica odnosi se i na njegovu suprugu Zoranu i još četvero hrvatskih državljana. Njih se sumnjiči za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, primanja mita, pomaganja u primanju mita, davanja mita, poticanja na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, poticanja na prouzročenje stečaja te sprečavanja dokazivanja.

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
15:22 16.09.2021.

Zar uskokov posao nije upravo to da se optužnice postave tako da razni kuscevici ostanu nekažnjeni??

SA
sanikol
21:49 16.09.2021.

S obzirom da je postojeću štalu pretvorio u hotel, USKOK će teško dokazati da je on kao dijete spavao tamo uz koze i ovce.

DU
Deleted user
07:41 17.09.2021.

Bez brige Lovro, HDZ će paziti na tebe! Hvaljen Isus!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije