Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆE NA MORU

Teško ozlijeđena kupačica kod Vira nastradala u naletu jet-skija, hitno prebačena u zadarsku bolnicu

LKZD Požar ninski zaljev
Lučka kapetanija Zadar
03.09.2023.
u 18:30

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) izvijestila je Upravu sigurnosti plovidbe Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o stradavanju kupačice kod otoka Vira te drugim izvanrednim događajima tijekom vikenda.

Službenici Lučke kapetanije Zadar su po zaprimljenoj dojavi stradavanju kupačice koja je državljanka Republike Slovačke u blizini otoka Vira prevezli na obalu gdje su je pruzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći HMP Zadar, na  daljnje postupanje prema zadarskoj Općoj bolnici. Ozlijeđena kupačica stradala je na napuhancu vučenom od brze brodice te je u jednom trenutku na nju naletio jet-ski, pri čemu je kupačica zadobila teške tjelesne ozljede. Očevid o uzrocima ove pomorske nesreće provodi se u nadležnosti Lučke kapetanije Zadar, u suradnji sa Policijskom upravom Zadarskom te Županijskim državnim odvjetništvom.

U Ninskom zaljevu zapalila se brodica o čemu su obaviještene MRCC Rijeka te Lučka kapetanija Zadar čiji službenici su odmah isplovili u spasilačku akciju prema mjestu dojave. O događaju je obaviještena i Javna vatrogasna postrojba, JVP Zadar. Nedugo nakon pokretanja spasilačke akcije, u 12.28 sati vlasnik opožarene brodice javio je u MRCC Rijeka da je požar ugašen uz pomoć drugih sudionika u pomorskom prometu, dok je četveročlana posada opožarene brodice bez ozljeda izvučena iz mora, na drugu privatnu brodicu. Na poziciji nesreće nije uočeno onečišćenje mora.  Podrtina opožarene brodice, tip gliser duljine 5,94 metara, hrvatske zastave ostala je u plutajućem stanju te je dotegljena do obližnje obale i izvađena iz mora, stoji u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. 

Na području dubrovačkog arhipelaga izvršene su dvije MEDICO akcije spašavanja prema pacijentima s otoka Lopuda i Koločepa.  Prva MEDICO akcija pokrenuta je jučer u 06.15 sati slijedom zahtjeva dežurnog liječnika sa otoka Lopuda za pacijenta, državljanina Republike Hrvatske teško ozlijeđenog u prometnoj nesreći. Prije preuzimanja pacijenta službenici LK Dubrovnik na spasilačku brodicu ukrcali su djelatnike HMP Dubrovnik te su nedugo potom na Lopudu ukrcali pacijenta i prevezli ga u dubrovačku Luku Gruž, kamo su pristali u 07.25 sati, a pacijent je preuzet u daljnje medicinsko postupanje prema OB Dubrovnik.

VEZANI ČLANCI:

Drugu MEDICO akciju službenici LK Dubrovnik izvršili su jučer prema pacijentu, državljaninu Izraela, ozlijeđenom pri padu između brodice i rive u more. Zahtjev za prijevoz pacijenta u LK Dubrovnik zaprimljen je u 18.45 sati, a prije polaska na spasilačku brodicu ukrcani su djelatnici HMP Dubrovnik, koji su pacijenta po dolasku na Koločep pripremili za prijevoz i pratili u povratku prema Dubrovniku. Iskrcaj u Luci Gruž izvršen je sinoć u 19.35 sati, kada je pacijent medicinski zbrinut u dubrovačkoj Općoj bolnici.

Jednu MEDICO akciju imali su i djelatnici Lučke kapetanije Zadar prema pacijentici iz Hrvatske na otoku Olibu te je hitno prebacili u Zadar. Zahtjev za hitan medicinski prijevoz u LK Zadar zaprimljen je sinoć u 22.43 sata, a nedugo nakon isplovljavanja iz luke Gaženica, liječnička pratnja ukrcana je u luci Silba.Nakon pristajanja u Olibu pacijentica je pripremljena za ukrcaj i prijevoz sa liječničkom pratnjom prema Zadru, kamo su pristali noćas u 02.10 sati, kada su pacijenticu preuzeli djelatnici HMP Zadar u daljnje postupanje prema OB Zadar, čime je ova akcija uspješno okončana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije