Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mostar

Krenula istraga o optužbama za seksualno zlostavljanje svećenika Kordića

Svećenik
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
16.04.2019.
u 15:48

Kako je potvrdila policija, ispitani su prvi svjedoci po prijavi koju je uputila Franjevačka provincija u Mostaru.

Pripadnici policije Hercegovačko-neretvanske županije započeli su istragu protiv svećenika fra Kornelija Kordića zbog navodnog seksualnog zlostavljanja nekadašnjih malodobnih štićenica Obiteljskog centra Sveti Ivan Pavao II. nedaleko Čitluka, potvrdio je u utorak MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Kako je potvrdila policija, ispitani su prvi svjedoci po prijavi koju je uputila Franjevačka provincija u Mostaru.

Inspektori su u Centru Ivan Pavao II. razgovarali s nekoliko osoba te se istraga nastavlja, nakon što je portal Novosti objavio svjedočenje neimenovanih djevojaka koje tvrde da su u razdoblju od 2000. do 2014. godine bile žrtve danas 83-godišnjeg fra Kordića.

U međuvremenu je sedam djevojaka, bivših štićenica istoga doma, javno stalo u njegovu obranu tvrdeći da se protiv njega iznose "besramne optužbe". 

Ovaj franjevac i dugogodišnji ugledni svećenik u Čitluku odbacio je, u intervju koji je u utorak objavljen u Mostaru, sve optužbe, tvrdeći da nikada nije dirao djevojčice po intimnim dijelovima tijela. Rekao je da podržava istragu koja je pokrenuta, ustvrdivši da nema što skrivati.

Po njegovim riječima, kroz centar, koji je utemeljen u ratu 1994. godine, prošlo više od 500 nezbrinute djece o kojima se skrbilo uz pomoć donatora.

Video - Darko Pavičić o pedofiliji u Crkvi

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
18:14 16.04.2019.

Jesenti milu bigulicu, opet ta vražja pedofilija samo u Katoličkoj Crkvi i nigdje drugdje na cijelom svijetu. Pa kaj se onda čeka da "nadležni" već jednom ne ukinu tu mrsku instituciju koja jedina kvari nevjerojatnu idulu u svijetu koji je inače odavno očišćen od pedogilije (paedophilia-free world). Gdje je sad Jelka Februarka da podigne svoj gnjevan glas i na neopozivu ostavku prisili "onog mutavog Bozanića i popove"? A tek Raukar Urška i Matula Vilček? Ili pak Sarnavka Sanjica i Borić Radojčica? Kakva žalosna pasivizacija onda kad je aktivizam najpotrebniji!

BA
bakulušić
17:20 16.04.2019.

Bilo bi dobro da paralelno krene i istraga o "oružanom otporu hercegovačkih fratara" za vrijeme Drugog svjetskog rata a po prijavi bivšeg hrvatskog predsjednika Ive Josipovića. Tom prilikom ubijeno je i spaljeno 66 fratara a partizanski gubitci nisu poznati. Navodno su većii nego na Sutjesci i nadajmo se da će eventualna istraga ustanoviti istinu. U svakom slučaju, Josipovića treba pohvaliti za hrabrost. Nije lako u "ustaškoj" državi nešto slično izjaviti i ostati živ.

Avatar Antikomunist
Antikomunist
06:21 17.04.2019.

Ide uskrs pa tako uvijek prije blagdana izlaze ovakvi naslovi nekih navodnih žrtava koji su se kao dogodili prije tridesetak godina al ima nažalost naivčina primitivnih koji u baš sve to povjeruju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije