Ljuto! Idemo u berbu feferona, sezona sada u srpnju upravo počinje. Hrvati, dakako, beru grožđe, masline, kestene, gljive, jagode, bundeve, jabuke, trešnje, orahe, iskopavaju krumpir, beru pšenicu, kukuruz, čak i banane, love i tartufe... no odnedavno su hit – feferoni. Na imanju zagorskog kralja feferona Marija Tučkara, točno ispod Sljemena, u prvom mjestu s "one" strane Medvednice, Donjoj Podgori, nešto malo ispod Crvenog spusta, nedaleko od Donje Stubice, feferoni čekaju da ih se – nježno ubere. I rastu u samom – Parku prirode Medvednica.
– Dobro došli u naš Hudi kokot! – smije se Mario pa poziva u sjenicu ispred kuće, na kojoj je natpis "Kmet Friendly". Kmetovi su dobrodošli. Iz ugostiteljske je obitelji, Tučkari drže poznati restoran "Lagvić" u Donjoj Stubici te susjedni "Kegel Bar", koji je omiljeno mjesto u kraju, a prijatelji su mu Igor Frajtag i Ivan Štefek, koji godinama glumi Matiju Gupca, te čovjek koji je šef udruge Družbe vitezova zlatnog kaleža iz Donje Stubice, koji je osmislio legendarnu "Bitku kod Stubice", danas najposjećeniju kostimiranu manifestaciju u zemlji. I oni su mu pomogli u brendiranju proizvoda. Zagorci rade, svaki na svoj način, a Tučkar se odlučio za novi poljoprivredni val, za – feferone. – Nikoga ne kopiramo! Radimo zagorsko, naše, što nema nitko drugi na svijetu – smije se Tučkar pa nastavlja:
Kralj feferona: Hrvati sve više jedu ljuto, hrane je sve manje, a u ovome je budućnost
"Nikoga ne kopiramo! Radimo zagorsko, naše, što nema nitko drugi na svijetu. Uostalom, priča se tu po našem Zagorju, a Hižakovec je u susjedstvu, da je i Matija Gubec volio ljuto. Da bi, uz gemišt i špek, maznuo svaki dan i dva-tri ljuta feferona!"
Još nema komentara
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.