Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAMJEŠTANJE JAVNE NABAVE

Kovačević ispitan na USKOK-u, Grgić i Barišić čekaju odluku Sabora

Dražen Barišić, Dragan Kovačević i Vinko Grgić
Foto: PIXSELL
1/8
18.09.2020.
u 09:06

Ispitivanja ostalih osumnjičenika, barem njih 11, koji su uhićeni, trebala  bi biti danas  dovršena, nakon čega će se vjerojatno  na zagrebačkom Županijskom sudu održati ročište radi određivanja istražnog zatvora

Dragan Kovačević, predsjednik Uprave  Janafa, koji je uhićen u posljednjoj korupcijskoj aferi koja trese hrvatsku politiku, u četvrtak navečer ispitan je u USKOK-u. Sumnjiči ga se da je od Kreše Peteka  uzeo 1,9 milijuna mita, a za uzvrat je omogućio da  Petekova tvrtka Elektrocentar Petek, preko namještene javne nabave dobije poslove vrijedne 40 milijuna kuna. Prema riječima njegova odvjetnika Ive Farčića, iznio je kratku obranu u kojoj je zanijekao krivnju.

Ispitivanja ostalih osumnjičenika, barem njih 11, koji su uhićeni, trebala  bi biti danas  dovršena, nakon čega će se vjerojatno  na zagrebačkom Županijskom sudu održati ročište radi određivanja istražnog zatvora. Što se tiče Dražena Barišića i Vinka Grgića, Sabor danas glasa o ukidanju  njihova imuniteta, nakon čega će vjerojatno biti uhićeni.

Zaključuje se to iz zahtjeva DORH-a koji je tražio da se njima dvojici imunitet skine i radi provođenja kaznenog progona i radi određivanja istražnog zatvora. Osim što su njih dvojica saborski zastupnici, oni su i gradonačelnici, Barišić Velike Gorice, a Grgić Nove Gradiške. Njega USKOK tereti i da je  Petekovoj tvrtki pomagao da dobije određene poslove, nakon što mu  je ovaj obećao mito od 100.000 kuna.

Dražen Barišić, Dragan Kovačević i Vinko Grgić
1/28

Komentara 7

DU
Deleted user
09:18 18.09.2020.

Plenki se nek zapita kako je dan prije sve procurilo. Po stoti put prije akcije.

AN
anthropos
10:07 18.09.2020.

to će Plenković već srediti... dugogodišnje iskustvo korupcije

GE
geler203
09:14 18.09.2020.

A Milan Bandić?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije