Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U istražnom pritvoru

Komšići i Petrović pritvoreni jer su konobaru prijetili ubojstvom

Ivo Komšić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
12.04.2018.
u 22:14

Dok mu je Vjekoslav Komšić izgovarao prijetnje Ivo Komšić i Petrović stajali su pored njega, a sve to, kako tvrdi tužiteljstvo, kod konobara je izazvalo strah i neugodu.

Vjekoslavu i ivi Komšiću te Zoranu Petroviću sudac istrage Zagrebačkog županjskog suda odredio je istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Tužiteljstvo je tražilo i da im se istražni zatvor odredi zbog opasnosti od ponavljanja djela, no taj je prijedlog sudac istrage odbio.

Njih trojica se sumnjiče za prijetnju jer su 10. travnja u 13.45 sati ušli u jedan kafić na Medveščaku. U kafiću je bio konobar kojeg su upitali gdje mu je gazda. Konobar je odgovorio da gazde nema, na što je netko od trojice osumnjičenika pokazao na njega i rekao da je on gazda.

Vjekoslav Komšić mu je potom zbog neriješenih imovinskih odnosa, odnosno parnice koju vlasnik kafića vodi s Komšićevom prijateljicom, zaprijetio ubojstvom. Dok mu je on izgovarao te prijetnje Ivo Komšić i Petrović stajali su pored njega, a sve to, kako tvrdi tužiteljstvo, kod konobara je izazvalo strah i neugodu.

Ivo Komšić
1/9

Oba Komšića i Petrović uhićeni su u srijedu navečer, a tijekom četvrtka ispitani su na policiji i tužiteljstvu. Petrović je od ranije dobro poznat policiji, bio je uhićen i osuđen u akciji Transporter, a Vjekoslav i Ivo Komšić su kum i otac Davida Komšića koji je u ponedjeljak nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora zbog ubojstva Kristine Krupljan.

Tijekom suđenja obojica su se u nekoliko navrata neprimjereno ponašala, zbog čega je Vjekoslavu Komšiću i bilo zabranjeno da nazoči suđenju, a nakon objave presude prijetio je fotoreporterima. Ivo Komšić je na objavi presude napravio incident te cijeloj svojoj obitelji naredio da izađe iz sudnice.

Koliko će spomenuti trojac ostati u istražnom zatvoru tek će se vidjeti jer tužiteljstvo još nije odlučilo hoće li se žaliti na odluku da im se pritvor ne odredi i zbog opasnosti od ponavljanja djela. Tijekom istrage trebala bi biti ispitana nekolicina svjedoka.

 

Komentara 60

BL
bljak007
22:20 12.04.2018.

Izgon iz Hrvatske, dok i on nije nekoga ubio.

DO
Donald
23:59 12.04.2018.

Komšići su očito kriminalni klan, a nikako normalna obitelj. Policija ih od sada mora pomno pratiti, jer biti će inaće još krvi.

NA
narod1
23:35 12.04.2018.

Hebote ovi dođu ovdje i ko da su kupili državu, a bakice koje prodaju sir u bajbok. Hebeš takvo pravosuđe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije