Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Uzbuna na sudu – Zbog Komšića zvali pirotehničare

Nakon što s je s Komšićem porazgovarala, policija ga je pustila jer u njegovu ponašanju nisu nađeni elementi kaznenog djela
11. travnja 2018. u 22:15 54 komentara 21999 prikaza
Ivo Komšić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Nepravomoćna presuda Davidu Komšiću (21) zbog okrutnog ubojstva Kristine Krupljan (19) objavljena je u ponedjeljak, a nakon suda, s pojedinim akterima te priče pune ruke posla ima i policija. Policija, naime, istražuje nekoliko incidenata koji su se dogodili pred sudom nakon objave presude, a obitelj Komšić svoje neslaganje s činjenicom da im je sin i brat nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora iskazala je, osim neprimjerenim ponašanjem u sudnici, i napadima te prijetnjama fotoreporterima kojima su poručivali “da su im to zadnje fotografije koje su snimili u životu”.

David Komšić za ubojstvo Kristine Krupljan osuđen na 30 godina zatvora BRUTALNO UBOJSTVO Otac Davida Komšića: 'Sramota, sudite dijete zato što je iz Bosne'

Zaštita za sudionike procesa?

Policija je takvo ponašanje u mučnom slučaju koji je obilovao izljevima svakakvih emocija očito ozbiljno shvatila pa je Ivo Komšić, kako se neslužbeno doznaje, u utorak poslijepodne završio na obavijesnom razgovoru u policiji. Razlog tome je što je tog dana uočen kako se vrzma oko zgrade suda, zagledavajući se u parkirana vozila te radeći nešto što je izgledalo kao provjeravanje registracija vozila. Kako je njegovo ponašanje bilo sumnjivo, čak je pozvan i protueksplozivni odjel PU zagrebačke kako bi se pregledala parkirana vozila i okolica suda. Komšić je nakon toga odveden na obavijesni razgovor, policija ga je ispitala, nakon čega je pušten.

Ivo Komšić
1 / 9
David Komšić za ubojstvo Kristine Krupljan osuđen na 30 godina zatvora

Nije poznato kako im je objasnio svoje ponašanje pred zgradom suda, no doznaje se da je pušten jer u njegovu ponašanju nisu nađeni elementi koji bi upućivali na to da je počinio neko kazneno djelo. Hoće li Komšićevo ponašanje dovesti i do toga da policija pod zaštitu stavi neke od sudionika postupka, tek se treba vidjeti. U policiji o tome, iz razumljivih razloga, ne žele govoriti, a iz ranijih sličnih slučajeva poznato je da oni nakon ekscesnih situacija rade sigurnosne procjene na temelju kojih potom donose odluke. U međuvremenu nađen je i mladić koji se nakon objave presude pred sudom sukobio s članovima obitelji Krupljan. Incident se dogodio dok je Vesna Krupljan, majka ubijene djevojke, davala izjavu novinarima. Dok je govorila kako je zadovoljna visinom izrečene kazne te da joj ubijeno dijete nitko ne može vratiti, V. P. (24) joj je dobacio: “To si trebala prije reći i o tome si trebala prije misliti!”

Uzeo mu osobnu iskaznicu

Njegove rečenice isprovocirale su Dalibora Krupljana, oca ubijene djevojke, i njegova brata, koji su se pokušali fizički obračunati s V. P. i njegovim prijateljem. Sukob je prekinula policija, a policajac je uzeo osobnu iskaznicu V. P. prije no što je on pobjegao na biciklu. Nađen je i prijavljen zbog remećenja javnog reda i mira, a prekršajnu prijavu dobio je i stric Kristine Krupljan. V. P. je, inače, u ponedjeljak bio na sudu jer je bio svjedok u postupku protiv osobe koja je osumnjičena i pritvorena zbog obiteljskog nasilja. 

Ivo Komšić
1 / 19
Incident nakon izricanja presude Komšiću
Incident nakon izricanja presude Komšiću ISPRED SUDA Incident nakon suđenja: Mladići dobacivali Kristininoj majci, policija smirivala ljude David Komšić za ubojstvo Kristine Krupljan osuđen na 30 godina zatvora Analiza obitelji Komšić David je treća osoba u obitelji kojoj se sudilo za ubojstvo David Komšić za ubojstvo Kristine Krupljan osuđen na 30 godina zatvora Mentalni sklop Komšića “Pogledajte način na koji je otac naredio ženama da izađu iz suda”
Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
a
Jadranom bez daha
Argonauti u sedam dana preveslali 650 kilometara hrvatske obale
  • sargu123:

    Ovom primitivnom ocu treba jasno reći da će njegov sinek sljiedećih više godina služiti kao "tetkica" , više puta na dan, nadam se. A on mu ne če ni na koji naćin moći pomoći.

  • jomic2:

    Umjesto da su manji od makovog zrna zbog sina ubojice i psihopata, obitelj Komšić se glupovim izjavama i postupcima nastavlja sramotiti.

  • Deleted user:

    Vidi ovu dvojicu,pa maškare su prošle u veljači