Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHODIO SUTKINJU

Komšići uhićeni zbog prijetnji, s njima je bio i osuđeni švercer automobila i kamiona

Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/8
12.04.2018.
u 19:09

Komšić je prvo nekom zaprijetio, zatim se došetao do zgrade suda gdje se sumnjivo ponašao, nakon čega je priveden prvi put

Obitelj Komšić ovaj tjedan ne silazi sa stranica novinskih crnih kronika, a nakon Davida Komšića (21), koji je u ponedjeljak nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora zbog brutalnog i okrutnog ubojstva Kristine Krupljan (19), “zvijezda” je postao i njegov otac Ivo (48).

On je prvo u utorak priveden na obavijesni razgovor nakon što je uočen kako se vrzma oko zgrade zagrebačkog Županijskog suda zagledavajući se u parkirane automobile, zbog čega su pozvani i pirotehničari.

Neriješeni odnosi

Susret s policajcima, koji su s njim porazgovarali te ga pustili jer u njegovu ponašanju nisu našli elemente kaznenog djela, Komšića očito nije natjerao na razmišljanje o svom ponašanju. Jer samo dan poslije, uhićen je zajedno sa svojim kumom Vjekoslavom Komšićem (52) i Zoran Petrovićem (42).

Sva se trojica sumnjiče za prijetnju 33-godišnjaku, a kako je izvijestila zagrebačka policija, događaj zbog kojeg su Komšići i Petrović privedeni zbio se 10. travnja u 13.45 u jednom kafiću na Medveščaku.

Drugim riječima, Komšić je prvo sa svojim pajdašima nekom zaprijetio, zatim se došetao do zgrade suda gdje se sumnjivo ponašao, nakon čega je priveden na policiju pa pušten, da bi dan poslije bio i uhićen. Policija nije precizirala zbog kakve su prijetnje Komšići i Petrović uhićeni, no naveli su da su 33-godišnjaku prijetili zbog “neriješenih imovinskopravnih odnosa između trećih osoba.” Što su mu rekli i učinili, policija u priopćenju nije navela, no zbog tog događaja su sva trojica prvo završila na policiji, zatim na tužiteljstvu, a u četvrtak popodne trebali su biti dovedeni pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda radi određivanja istražnog zatvora.

Ivo i Vjekoslav Komšić, otac i kum Davida Komšića, nazočili su svim ročištima dok je trajalo suđenje za ubojstvo Kristine Krupljan. Pri tome su često znali biti bahati i prikriveno agresivni, poglavito prema novinarima. Ivo Komšić im je vikao da se trebaju sramiti jer mu snimaju obitelj, a Vjekoslav Komšić je pred kamerama govorio svakakve gadosti o ubijenoj djevojci.

Do kulminacije neprimjerenog, bahatog i agresivnog ponašanja došlo je u ponedjeljak kada je Vjekoslav Komšić prijetio fotoreporterima poručujući im “da su snimili zadnju fotografiju u životu”, dok je Ivo Komšić napravio incident u sudnici nakon što je čuo da mu je sin dobio 30 godina zatvora. Vikao je tada da je presuda sramotna, da je David Komšić dijete koje je osuđeno samo zato što je iz Bosne, nakon čega je cijeloj svojoj obitelji naredio da izađe iz sudnice.

Što se tiče Petrovića, on je stari znanac policije, koji je sumnjičen, pritvoren i suđen za više kaznenih djela. Bio je uhićen u akciji Transporter, u kojoj je označen kao vođa kriminalne skupine koja se bavila krađama vozila i kamiona te njihovim krijumčarenjem u BiH.

Pokrao Marijana Šarića?

Zbog toga je u travnju 2013. bio osuđen na četiri i pol godine zatvora, a morao je vratiti i oko dva milijuna kuna. Sumnjičio se i da je pokrao Marijana Šarića, vlasnika Eurotradea, s kojim je bio i tazbinski povezan jer mu je bivši zet.

Petrović se sumnjičio i za sprečavanje dokazivanja jer je u jednom slučaju s ocem počinitelja nagovarao žrtvu da povuče prijavu za silovanje. 

Komentara 19

IL
ilijan
20:00 12.04.2018.

Vidi se liku po faci da je psihopata , treba ga čim prije spriječiti jer će napraviti neko sranje.

DO
dopizdilomi
19:42 12.04.2018.

U najdemokratskijoj zemlji na svijetu prvo bi ga šopili na pod, natamburali i onda priveli. Nakon toga dolazi ono najljepše, uz sve što je radio opirao se uhićenju, vrijeđao, napadao, imao hladno i toplo oružje pa su ga morali "smiriti".. Nakon ponovnog tamburanja lijepo liječniku pa nazad u "čekaonicu" gdje se tambura do jutra dok ne dođe sudac. Onda sudac izrekne presudu i ode on na najmanje dvije godine samo zato što je pomislio da je netko i nešto i još iznad zakona. Nije morao ništa ni učiniti. Žalbe su riješene i odbijene u roku dva tjedna. Onda dolazi odsluženje kazne. Što mlađi i što bahatiji to ljepša mladenka.

Avatar MrShark1
MrShark1
21:00 12.04.2018.

Nemaju ovi rjesenje za tog lika, taj kaj god da radi za 5 min je pusten jer " nema elemenata"..jebena neka zastita! Oni imaju rjesenje samo za bakice koje na crveno na pjesackom predju, e onda ta institucija finkcionira i i bakica je slisocama na zamlji u sekundi i prijeti joj drakonska kazna nez milosti! Kome od nas pada na pamet sutkinju slijediti? Kaj se ceka da eskalira posto lik vidi da mu se nista ne dogadja??? Ma strasno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije