Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pisala i Leki

Kolinda Grabar-Kitarović u pismu Karamarku podnijela ostavku na članstvo u HDZ-u

kolinda
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
1/3
10.02.2015.
u 12:57

U pismu predsjednica podnosi ostavku na članstvo u HDZ-a, u skladu s člankom 96. Ustava RH koji nalaže da predsjednik/predsjednica RH trebaju, dok im traje mandat, biti izvanstranačke osobe.

– Zahvaljujem vama osobno, vodstvu stranke i cjelokupnom članstvu na bezrezervnoj potpori i povjerenju koju ste mi ukazali kandidiravši me za predsjednicu RH, stoji u pismu koje je izabrana predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović danas uputila predsjedniku Hrvatske demokratske zajednice, Tomislavu Karamarku. U pismu predsjednica podnosi ostavku na članstvo u HDZ-u, u skladu s člankom 96. Ustava RH koji nalaže da predsjednik/predsjednica RH trebaju, dok im traje mandat, biti izvanstranačke osobe.

U nastavku pisma predsjedniku HDZ-a predsjednica kaže da će se u obnašanju ove dužnosti "voditi vrijednostima koje su nam svima zajedničke: domoljublje, zaštita nacionalnih interesa i borba za bolji život". K. G. Kitarović izražava i uvjerenje da ćemo "novih hrvatskim zajedništvom ostvariti bolju Hrvatsku na ponos svih njezinih državljana". Kao što se predviđa Ustavom, potom je drugim pismom izabrana predsjednica obavijestila i predsjednika Hrvatskog sabora, Josipa Leku o svom izlasku iz članstva u političkoj stranci.

– S uvjerenjem u našu uspješnu suradnju na dobrobit svih hrvatskih državljana, primite izraze mog poštovanja, stoji u pismu upućenom predsjedniku Sabora RH.

Foto: HDZ

Foto: HDZ

>> 'Prvi radni dan u privremenom uredu u Vili Weiss'

Komentara 93

FR
Francheska
13:15 10.02.2015.

Sretno našoj predsjednici!

Avatar Becarina
Becarina
13:08 10.02.2015.

Kolinda Grabar Kitarović prva je hrvatska predsjednica koja nema komunističku prošlost Zlatno doba komunizma trajalo je pola stoljeća preživjevši i demokratsku tranziciju. I četništvo je preživjelo prebacujući svoje stare i nove grijehe isto kao i neokomunisti na „povampireno ustaštvo“ –“ – žrtvenoga jarca iskupitelja. Koje su, dakle, zmije žive? Izbori 2015. pokazali su da se u Hrvatskoj ipak nešto mijenja

Avatar mili99
mili99
13:24 10.02.2015.

Sretno predsjednice!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije