Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Laureatkinja

Kolinda Grabar-Kitarović dobila nagradu Isa-beg Ishaković 2015. zbog prijateljlskog odnosa prema BiH

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/2
20.07.2015.
u 18:51

Krucijalno u procesu nominiranja i glasovanja jest odnos mogućega laureata prema državi Bosni i Hercegovini. Taj odnos je u ovom slučaju nesumnjivo pozitivan i prijateljski, jednoglasno je odlučeno

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović dobitnica Međunarodne nagrade Isa-beg Ishaković 2015, piše portal Klixba kojemu je informaciju potvrdio predsjednik Komiteta za dodjelu Međunarodne nagrade Isa-beg Ishaković, akademik Vjekoslav Gerc, ugledni znanstvenik, ističući kako je Komitet odluku donio većinom glasova.

"Povijesne i kulturne veze između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, toliko su jake i prisutne da ih ne treba pojašnjavati. No, ono što je za nas, svaki put, krucijalno u procesu nominiranja i glasovanja jest odnos mogućega laureata prema državi Bosni i Hercegovini. Taj odnos je u ovom slučaju nesumnjivo pozitivan i prijateljski. To je već bilo vidljivo u vrijeme angažmana predsjednice Grabar-Kitarović na poziciji pomoćnice generalnog tajnika NATO (2011.-2014.), kada je učinila jako mnogo za naš euroatlantski put.

Sve što je poslije uslijedilo, zaključno s komemoracijom u Srebrenici, samo je potvrda činjenice da je riječ o državnici koja će zasigurno biti nosilac svih temeljnih procesa u regiji, posebno za nas važnih procesa integracija i pomirenja. Svim članovima Komiteta upućujem zahvalnost na ovogodišnjoj suradnji, a predsjednici Grabar Kitarović srdačne čestitke na zasluženom priznanju“, zaključuje akademik Gerc.

>> Kolinda Grabar-Kitarović odlazi u radni posjet Izraelu

Komentara 40

DU
Deleted user
21:17 20.07.2015.

Interesira me hoće li joj nagrada trajati duže nego Bandićeva. Njemu su je oduzeli čim je rekao nešto u korist BiH Hrvata.

Avatar Feniks
Feniks
20:35 20.07.2015.

Jedno je nagrada, a drugo ime nagrade po turskom osvajaču. Neshvatljivo i neprihvatljivo. Turci se u to vrijeme pri osvajanju prostora nisu puno razlikovali od današnjih ISIL-ovaca. Ima i neke razlike - turci su protivnike i kršćane nabijali na kolacc dok ISIL barem to za sad ne radi.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
21:18 20.07.2015.

a sto je to ona napravila za BiH tocno? Reklamirala cevape?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije