Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šef HDZ-a

Karamarko: Kršenje pravila arbitražnog suda je skandalozno

karamarko
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
22.07.2015.
u 17:21

Ako je istinit sadržaj transkripata, to nas zaista zabrinjava, to je onda velika manipulacija da bi se na jedan nelegalan način pokušalo utjecati na odluke arbitražnog suda, kazao je Karamarko

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u Osijeku je komentirao informacije iz transkripata razgovora slovenskog člana Arbitražnog suda Jerneja Sekoleca i slovenske zastupnice pred sudom Simone Drenik iz Ministarstva vanjskih poslova u kojima se vidi kako joj je Sekolec prenosio detalje iz povjerljive diskusije predsjednika suda Gilberta Guillaumea i ostalih arbitara, a koje je danas ekskluzivno donio Večernji list.

 - Ako je istinit sadržaj transkripata, to nas zaista zabrinjava, to je onda velika manipulacija da bi se na jedan nelegalan način pokušalo utjecati na odluke arbitražnog suda i to u smislu da Slovenija, rekao bih na jedan nepošten način dođe do dvije trećine Piranskog zaljeva. To me zabrinjava jer mislim da nije u duhu dobrosusjedskih odnosa. Kršenje pravila tog istog arbitražnog suda je skandalozno. Mogu jedino pozvati na zajedništvo u obrani nacionalnog i državnog interesa i naših prava da očuvamo naš teritorij koji neki očito na prijevaru pokušavaju oduzeti. Vi znate da smo se mi u Domovinskom ratu morali boriti za svaki metar našeg teritorija, vi znate što je to značilo u Osijeku, u Vukovaru, što je to značilo u puno naših opkoljenih gradova i sela i mjesta koji su uvijek bili naš teritorij i za koji su mnogi ginuli. Pozivam još jednom na jedinstvo predsjednice Republike, predsjednika Vlade i predsjednika Sabora da kažu ono što trebaju reći u ovom momentu da doista hitno da stanemo na put ovakvim manipulacijama - kazao je Karamarko.

>> Erjavec: To su gluposti i predizborna kampanja, hrvatska strana očito je vrlo živčana

>> EKSKLUZIVNO Donosimo audiosnimku razgovora arbitra i slovenske predstavnice! Poslušajte!

>> Vesna Pusić: To bi bilo apsolutno šokantno i neprihvatljivo za Hrvatsku

Komentara 46

ĆA
ćaćaća
17:44 22.07.2015.

memorandum II idem dalje..u hr poznat kao plan 21 ...

DU
Deleted user
17:58 22.07.2015.

Još tamo 2007. godine je Rupel u jednoj whiskey omami bulaznio da : "arbitre bomo najedli, napili in €€€€€€ - in šele potem bodo Hrvati ugotovili kje bo potekala mejna črta"- Dakle, HDZ je pod vodstvom premudre Kosor se ipak otisnuo u smjeru arbitraže granice - iako su mogli pretpostaviti da će se igrati unfair i da će Slovenija, baš kao što najavio Rupel, igrati i za stolom i ispod stola. Tko je glasovao za Rehn II platformu u Sabornici, e nek sad kusa...

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
17:37 22.07.2015.

Traži natrag Svetu Geru!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije