Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVIĐENE KOLIČINE

Kalifornija zatrpana snijegom. Objavljena nevjerojatna snimka

Massive snow amounts trap Californians
Foto: DAVID SWANSON/REUTERS
1/8
05.03.2023.
u 16:30

Rekordne količine snijega zatrpale su ovog tjedna Kaliforniju. U pojedinim okruzima uvedeno je izvanredno stanje, a na višim nadmorskim visinama spasioci pomažu zarobljenima pod snijegom i danonoćno pokušavaju raščistiti prilazne ceste

U Kaliforniji je izdano upozorenje zbog snijega i niskih temperatura, a niz snježnih oluja koji je zemlju zatrpao snijegom natjerao je pojedina mjesta da proglase izvanredno stanje. Zajednice u planinskim predjelima toliko su zatrpane da se trebalo organizirati čišćenje snijega, a 80-godišnja starica je poginula kada je snijeg s krova pao na nju. Kako bi ubrzali rad spasilaca i raščišćavanje snijegom najpogođeniji područja guverner Kalifornije Gavin Newsom je u pojedinim okruzima proglasio izvanredno stanje. "Država angažira i privatne kompanije kako bi ubrzala čišćenje snijega s kritičnih prometnica. U koordinaciji s nizom službi nastojimo ponovo uspostaviti opskrbu strujom tamo gdje je prekinuta', javljaju iz ureda guvernera. Zbog padalina je 75 tisuća kućanstava ostalo bez opskrbe strujom piše BBC.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Kris (@krissailor)

U okrugu San Bernardino, istočno od centralnog Los Angelesa, snijeg se uklanja 24 sata dnevno. "Primamo pozive od osoba koje su zapele u vozilima. Pomažemo ljudima kojima je drveće palo na kuću ili im se urušio krov i evakuiramo ih", rekao je  zapovjednik vatrogasnih postrojbi San Bernandina, Dan Munsey. Da bi se očistile pristupne ceste prema zajednicama u planinama bit će potrebno 7 do 10 dana, rekli su iz ureda vatrogasaca. Na društvenim mrežama pojavile su se snimke stanovnika koji se probijaju kroz višemetarske nanose snijega kako bi izašli iz kuće. Drugi su pak ostali zarobljeni u kućama, a neke su zgrade morale biti evakuirane zbog lavina. Prema izvješću vatrogasaca imali su čak 100 intervencija dnevno.

Massive snow amounts trap Californians
1/8

Nacionalni park Yosemite je isto tako zatvoren. "Zaposlenici parka rade kako bi vratile u funkciju ključne usluge i infrastrukturu parka. Kada to učinimo posjetitelji će se moći sigurno vratiti", priopćili su iz parka Yosemite.

VIDEO: Kod Dugog Sela u polju izbila nafta: Na terenu tim za hitne intervencije i policija

Komentara 1

XA
xaron
03:55 06.03.2023.

Pa obo je normalno obzirom na globalno otopljavanje o čemu čitamo svaki dan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije