Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Edukacija

Kako riješiti probleme u ponašanju pasa i što kad imate reaktivnog psa

Josip Mikacic/PIXSELL
01.12.2023.
u 10:30

Pas vam ima nizak prag podražaja, vuče na povocu, brzo mijenja svoje ponašanje, što raditi i kako mu pomoći doznat ćete na webinaru Reaktivni psi

Imate psa i teško se snalazite u promjenama u njegovom ponašanju. Lako se uzbudi ili brzo prelazi iz jednog u drugo ponašanje, uzbuđeno i pretjerano vuče na povocu, izvode neke kompulzivne radnje, ima nizak prag podražaja? Susrećete li se s bilo kojim od ovih problema, može se smatrati da imate reaktivnog psa.

– Ovaj problem u ponašanju postaje sve veći ako se psa kažnjava, a što je vrlo često prva reakcija i savjet koji su vlasnici/skrbnici dobiti. Istovremeno, novija znanstvena istraživanja donose nam sve više znanja o psećoj emocionalnosti i osobnosti, o epigenetici, o važnosti socijalizacije i metodologiji treninga. To nam daje neke odgovore na pitanje zašto ovaj problem u ponašanju nastaje, kako ga se može spriječiti te kako pristupiti rješavanju problema – ističe dr. sc. Irena Petak, savjetnica za ponašanje životinja.

Na webinaru Reaktivni psi možete doznati što je to reaktivnost i koji se sve problemi u ponašanju pasa smatraju reaktivnošću, a kad su oni agresija. Bit će riječi i o uzrocima ovakvih problema, od genetike, epigenetike, socijalizacije, odgoja, treninga, okoliša, prehrane. Irena Petak posebno će se osvrnuti na to zašto kažnjavanje nikada nije dobra ideja i kako rješavato ove probleme, a odgovarat će i na vaša pitanja. Webinar se održava u nedjelju, 3. prosinca, u 20 sati, a više detalja o samom događaju možete doznati na Facebook stranici ili na argos.hr, na kojima ćete pronaći i detalje kako se prijaviti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije