Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORNI ZAKON

Josipović: Željka Markić djeluje isključivo i dijeli packe okolo

Ivo Josipović
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
29.09.2014.
u 15:59

Polazna postavka jest da je naš sadašnji Ustav pregažen od vremena i okolnosti, rekao je Josipović

Izborno zakonodavstvo treba mijenjati, građani žele više i aktivnije sudjelovati u izbornom procesu i donošenju odluka, rekao je predsjednik Ivo Josipović gostujući u emisiji Hrvatskog radija "S predsjednikom uz kavu". Josipović je rekao kako smatra da Ustavom treba odrediti temelj reforme izbornog zakonodavstva te da Ustav ne može zamijeniti zakone, ali se može postaviti okvir, a potom razraditi zakon.  

Polazna postavka jest da je naš sadašnji Ustav, koji je do sada odigrao važnu ulogu u povijesti, pregažen od vremena i okolnosti te da ga je potrebno modernizirati, rekao je predsjednik Josipović.

Za Željku Markić koja s inicijativom U ime obitelji prikuplja potpise za referendum oko izbornog zakonodavstva rekao je da dijeli packe okolo. Željka Markić djeluje isključivo, a zajednički bi se moglo doći do boljeg rješenja, rekao je Josipović.  

Bilo je riječi i o prijedlogu saborskog zastupnika Peđe Grbina. Oko uređenja referenduma ja sam to dalje i detaljnije razradio, rekao je Josipović, i dodao da će građani, bude li njegov prijedlog prihvaćen, moći sa 10.000 potpisa staviti bilo koju temu na raspravu u Sabor. Bitno je da ima dovoljno mogućnosti da svaki građanin bez mnogo napora ili putovanje negdje može dati svoj potpis, smatra. 

Josipović je rekao i da državu treba snažno decentralizirati i podijeliti na pet do osam regija.

>> Politička se elita s razlogom boji Željke Markić

>> 'Ustavni sud trebao bi odlučivati o dopustivosti svakog referenduma'

Komentara 30

Avatar TvojUjko
TvojUjko
16:38 29.09.2014.

Željka Markić je jedina slamka spasa nama Hrvatima koji volimo ovu zemlju, Crkvu, i izbor vlasti po pojedincima..npr Ruža i Picula će dobiti najviše glasova a ako referedum prođe, a to mnogima sije strah u kosti...

Avatar Idler 3
Idler 3
16:21 29.09.2014.

Čitam i nemrem vjerovat. Sve kaj su pametni ljudi davno predlagali, sad Markićka i referendumima pogurala.....najenput se "pravednik" dosjetil i stal kitit tuđim perjem. Neka, neka, nagodinu dobivamo prvu hrvatsku predsjednicu, a ti predlaži na svojim partijskim kružokima kaj se ti prohtije !!!

AI
ant.imesic
16:28 29.09.2014.

Koja iskrivljena realnost ovog kompozitora:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije