Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjedište biskupije

Josip Bozanić blagoslovio obnovljeni sisački Veliki Kaptol

sisak kaptol (1)
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/6
05.12.2012.
u 15:28

Ova zgrada postaje trajni znak Crkve u gradu. Neka bude na ponos građana i zadovljstvo vjernika katolika, zaključio je kardinal Bozanić.

Blagoslovom revitalizirane zgrade Velikog Kaptola, koju je još 1832. godine izgradio zagrebački Kaptol, Sisačka je biskupija upravo na treću obljetnicu svog ponovnog osnivanja dobila svoje trajno sjedište. U nazočnosti velikog broja biskupa Zagrebačke metropolije i svećenstva, predstavnika Ministarstva kulture, čelnika Sisačko-moslavačke županije, gradova i općina, predstavnika Srpske pravoslavne crkve i Islamske zajednice, obnovljeni je objekt blagoslovio zagrebački nadbiskup i metropolit kardinal Josip Bozanić.

Kardinal Bozanić naglasio je da taj događaj ima višestruku važnost. Ponajprije, kako je rekao, ima društvenu važnost jer nakon desetljeća zapuštenosti zgrada ulazi u službu građana, zatim ima kulturnu važnost jer predstavlja znak naše kulture na ponos grada Siska te ima crkvenu važnost jer se u zgradi smješta uprava Sisačke biskupije kao važne institucije.

– Ova zgrada postaje trajni znak Crkve u gradu. Neka bude na ponos građana i zadovoljstvo vjernika katolika – zaključio je kardinal Bozanić. Projektantima, izvođačima radova i predstavnicima nadzora, kao i Zagrebačkoj nadbiskupiji koja je donacijom omogućila obnovu zgrade, zahvalio je sisački biskup mons. dr. Vlado Košić. On je najavio da će se radovi u atriju zgrade i uređenju okoliša završiti do 4. lipnja, blagdana sv. Kvirina, zaštitnika Sisačke biskupije i grada Siska.

>>'Demokracija nije monopol onih kojima je povjerena vlast!'

 

Komentara 9

DU
Deleted user
16:50 05.12.2012.

Bravo sisčani i siščanke.Amen

OB
-obrisani-
18:35 05.12.2012.

Zar nije logično upitati se zbog čega je potrebno trošiti toliko na rastrošnu Crkvu. Mada se sve privilegije koje ima Crkva opravdavaju humanitarnim aspektima njezinog rada, to je samo izlika, jer Crkva troši tek 19 posto svojih prihoda na humanitarnunu djelatnost. .................. Svi znamo za ‘perverzne’ troškove vojnog ordinarijata, za skupocjene vozne parkove svećenstva, za njihove jacuzije i stil života koji ne odaje duhovnost nego ekstremno izraženu ljubav prema materiji i bogatstvu.

DU
Deleted user
09:09 07.12.2012.

istina boli tvoj mentalni sklop to ne može shvatiti... zar crkva radi besparicu, kad dođem u sisak puno neobrađene zemlje, nas elu nema ni krave ni kokoši.. ah zaboravih Vi ste urbani.. ne znanje i nepoznavanje sustava stavra mnoge glupe,beskorisne komentare Biskup Košić je Sisku najbolje što se desilo od rata.. sad se čuje za VAs a prije nula.. AMEN

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije