Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
umiješan u korupciju

Je li odlazak Ahmeda Shafiqa iz Egipta zapravo bijeg?

Ahmed Shafiq
Reuters/PIXSELL
27.06.2012.
u 13:57

Iako je Shafiq tvrdio da u Saudijsku Arabiju ide posjetiti muslimansko svetište, način na koji je napustio zemlju potkrepljuje sumnje da je ipak riječ o bijegu

Tema koja je, nakon objave izbornih rezultata okupirala Egipćane jest je li poraženi kandidat na predsjedničkim izborima Ahmed Shafiq pobjegao iz zemlje ili je, kako je kazao, otišao posjetiti muslimansko svetište u Saudijskoj Arabiji kako bi obavio svoju muslimansku dužnost.

Naime, Ahmed Shafiq nenajavljeno je stigao u zračnu luku Kairo, u VIP salon, na iznenađenje svih zaposlenih, a najviše policajaca i vojnika koji osiguravaju zračnu luku, i to samo 15 minuta prije polijetanja zrakoplova prema Abu Dhabiju. Zbog samog načina izlaska iz zemlje, i to samo dan nakon proglašenja kandidata Muslimanske braće Muhameda Morsija predsjednikom države mediji špekuliraju da se ipak radi o bijegu Ahmeda Shafiqa nakon izgubljenih predsjedničkih izbora,  ali i najave istrage te eventualnog suđenja zbog korupcije tijekom mandata dok je bio direktor civilne nacionalne egipatske zrakoplovne kompanije, kako je izvijestio sudac Haisham Rauf, savjetnik egipatskog ministra pravosuđa.

U egipatskim medijima također se špekulira kako bi sliedeći potez Ahmeda Shafiqa mogao biti traženje političkog azila u Saudijskoj Arabiji nakon čega bi mu se pridružila i njegova obitelj.

Komentara 1

Avatar oris2
oris2
10:09 28.06.2012.

uzmi zhenu i djecu brzo k sebi jer....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije