Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anita Perković Škalic

Javila se i bivša direktorica AKD-a: 'Nisam mogla vjerovati što Orepić govori i zašto me povlači po blatu'

Vlaho Orepić
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/2
29.07.2016.
u 15:45

Dodala je i da nije dobila nikakvu otpremninu ni druge pogodnosti, dok je o aneksu ugovora o radu, koji je ministar nazvao spornim, kazala da joj je omogućavao jedino povratak na poziciju s koje je postala direktorica.

Bivša direktorica Agencije za komercijalnu djelatnost (AKD) Anita Perković Škalic kazala je u petak da joj nije jasno zbog čega je ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić tek danas progovorio o njezinu opozivu koji se dogodio prije gotovo mjesec dana.

"Nije mi jasno zašto je ministar izišao sada i povlači me po blatu bez ikakve veze", izjavila je Perković Škalic Hini nakon što je ministar Orepić u petak izvijestio da je zbog "štetnog aneksa ugovora o radu" i nedopustivih postupaka "onih kojima je povjereno upravljanje javnim dobrom" opozvao glavnu direktoricu AKD-a i cjelokupni Nadzorni odbor.

Dodala je i da nije mogla vjerovati kada je čula ministrove riječi, tim više što je opozvana još 27. lipnja na sjednici skupštine, a smjena, tvrdi, nije imala veze s njezinim rezultatima.

Objasnila je i da je nakon toga potpisala novi ugovor o radu od 5. srpnja i to na radno mjesto koordinatora za strategiju u AKD-u.

'Opoziv unatoč rastu prihoda i dobiti te smanjenju troškova'

"Ja sam u AKD-u 15 godina i na mjesto direktora došla sam 1. svibnja 2014. kada je moja prethodnica otišla u mirovinu. Prve godine imali smo dobit od 32 milijuna kuna, a potom 45 milijuna bruto koje sam morala umanjiti za pad vrijednosti AKD zaštite kao društva kćeri pa smo imali dobit od 37 milijuna", kazala je Perković Škalic.

Dodala je i da nije dobila nikakvu otpremninu ni druge pogodnosti, dok je o aneksu ugovora o radu, koji je ministar nazvao spornim, kazala da joj je omogućavao jedino povratak na poziciju s koje je postala direktorica.

Najavila je da će sve detaljno objasniti u priopćenju koje će uputiti medijima.

Orepić je na konferenciji za novinare odbacio tvrdnje da se na smjenu direktorice AKD-a odlučio zbog predstojećih parlamentarnih izbora, dodajući da je nova uprava na čelu s Adelom Bišćan imenovana privremeno do formiranja nove vlade.

"Sada su sazreli uvjeti da napravimo postupanje u skladu sa zakonom", kazao je Orepić. Dodao je da je trebalo vremena da se utvrdi o čemu je riječ te da to nema veze s političkim djelovanjem.

No, na niz sličnih pitanja Orepić nije želio dalje odgovarati te je otišao s konferencije za novinare.

>> Ministar Orepić smijenio direktoricu i cijeli Nadzorni odbor AKD-a: Takav način vođenja je bio nedopustiv!

Komentara 17

ST
stefj
15:55 29.07.2016.

Joj, joj, AKD. Čak niti ugovori nisu toliki problem, koliko političko kadroviranje SDP-ovim kadrom... Skoro sve što vrijedi za njenog mandata otišlo je iz AKD-a u Austriju, Irsku, itd a zamjenjeno je uhljebljivačkim partijskim neradnicima koji su tu došli samo pokupiti lovu kao nagradu za članstvo u partiji...

KR
kresimirn
16:28 29.07.2016.

...kazala da joj je omogućavao jedino povratak na poziciju s koje je postala direktorica....da li se to moze nazvati pogodovanje u gospodarskom kriminalu ?

AN
Anasta
16:11 29.07.2016.

Neka doticna objasni kako se to prihod povecao? Od toga sto je ona napravila puno vise posla sa istim kapacitetom ili su opet sklopljeni ugovori i uplate koje placaju porezniobveznici? Svi su izgleda radili dobro, povecali prihode i isplacuju milijunske bonuse a narodu je svaki dan gore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije