Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Palež vikendice Ortynskog

Jasmina Huzanić izašla iz istražnog zatvora uz jamstvo od 250.000 kuna

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/9
03.09.2019.
u 14:53

Ona je jedna od sedmero optuženih za palež vikendice bivšeg glavnog državnog odvjetnika Radovana Otynskog koje se, između ostalog, tereti i za zločinačko udruženje.

Jasmina Huzanić (32), jedna od sedmero optuženih za palež vikendice bivšeg glavnog državnog odvjetnika Radovana Otynskog, izašla je u utorak iz istražnog zatvora i branit će se dalje sa slobode. Dan ranije, uplaćena je za nju jamčevina od 250.000 kuna. Pripremno je ročište u tom slučaju, naime, započelo jučer na Županijskome sudu u Osijeku, ali je ubrzo prekinuto.

- Optuženi Mario Tolić (41) na raspravi je otkazao punomoć svome branitelju Slavenu Vrbošiću, pa je predsjednica sudskog vijeća zatražila da mu se postavi drugi odvjetnik. Novi je branitelj Vedran Stanić iz Osijeka, a on je, pak, zatražio nekoliko dana roka za pripremu i upoznavanje s predmetom pa je ročište prekinuto i zakazano sljedeće za 17. rujna – kazao nam je sudac Miroslav Rožac, glasnogovornik osječkoga suda.

Za paljenje vikendice Ortynskog, prije dvije godine na Braču, sudit će se Draganu Bakoviću (49) zvanom Bambur, Milanu Bulatu (53), Jasmini Huzanić (32), Mariju Toliću (41), Ivi Jeriću (53), Zdenku Ivankoviću (49) i Robertu Flačeru (30). Sedmorka je uhićena, podsjetimo, lani u lipnju, u velikoj akciji USKOK-a i policije, pod kodnim nazivom "Lignja", u Osijeku, Zagrebu i Rijeci.

Tereti ih se, među ostalim, za zločinačko udruženje. Baković je, po optužnici, povezao ostale aktere kako bi zapalili vikendicu Ortynskog u Postirama na Braču. Huzanić je, navodi se, otputovala s Bulatom na Brač, kako bi mu pomogla da se kasnije lakše udalji s otoka. Bulat i nepoznata osoba zapalili su, tereti se, vikendicu 1. travnja 2017.

No, došlo je do eksplozije i požara, a Bulat je teško opečen. Jerić, Ivanković i Flačer pomogli su, smatra USKOK, u njegovu evakuiranju, ali i financiranju skrivanja i liječenja u BiH i Njemačkoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije