Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskoro suđenje

Potvrđena optužnica za palež vikendice Ortynskog

Dragan Baković
Davor Javorovic/PIXSELL
02.04.2019.
u 14:39

Na odluku optužnog vijeća o potvrđivanju optužnice žalba nije dozvoljena - priopćio je sudac Miroslav Rožac

Potvrđena je optužnica protiv sedmorke koja je, kako se tereti, zapalila vikendicu bivšeg glavnog državnog odvjetnika Radovana Ortynskog, prije ravno dvije godine na Braču. Sudit će se, tako, Draganu Bakoviću (49) zvanom Bambur, Milanu Bulatu (53), Jasmini Huzanić (32), Mariju Toliću (41), Ivi Jeriću (53), Zdenku Ivankoviću (49) i Robertu Flačeru (30).

- Na odluku optužnog vijeća o potvrđivanju optužnice žalba nije dozvoljena - priopćio je sudac Miroslav Rožac, glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku.

Tereti ih se, među ostalim, za zločinačko udruženje. Baković je, po optužnici, povezao ostale aktere kako bi zapalili vikendicu Ortynskog u Postirama na Braču. Huzanić je, navodi se, otputovala s Bulatom na Brač, kako bi mu pomogla da se kasnije lakše udalji s otoka. Bulat i nepoznata osoba zapalili su, tereti se, vikendicu 1. travnja 2017.. No, došlo je do eksplozije i požara, a Bulat je teško opečen. Jerić, Ivanković i Flačer pomogli su, smatra USKOK, u njegovu evakuiranju, ali i financiranju skrivanja i liječenja u BiH i Njemačkoj.

No, suđenje će ipak malo pričekati jer spisi prvo odlaze na Vrhovni sud, koji će odlučivati o žalbama branitelja na produljenje istražnog zatvora J. Huzanić i M. Toliću. Na optuženičku bi klupu, prema prognozama, mogli sjesti u lipnju.

Dragan Baković
1/10
Ključne riječi

Komentara 2

OB
ObrenM
17:10 02.04.2019.

Obzirom da ce kazne biti simbolicne ,dobro je da se cestiti Bulat zapalio.Pravedna presuda iz visina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije