Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRVENO JEZERO

Izbio požar kod Imotskog, u akciji su i tri kanadera. Gori i kod solane na Pagu

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/27
Autori: Vecernji.hr, Hina
31.07.2017.
u 20:52

Šaljite nam fotografije i videa požara na javi@vecernji.net

Veliki šumski požar buknuo je danas poslijepodne u blizini Crvenog jezera kod Imotskog, a na terenu ga gase brojni vatrogasci iz Imotskog, Omiša, Splita, Makarske i Državne intervencijske postrojbe iz Divulja, doznaje se od vatrogasaca.

" Vatra se stavlja pod nadzor gasitelja, ostalo je još desetak posto požarišta gdje vatrogasci nisu došli i to ćemo kroz kroz dva sata staviti pod nadzor gasitelja", rekao je Glavina za Dnevnik HTV-a.

Kazao je kako je požar u blizini Crvenog jezera kod Imotskog zahvatio 25 do 35 hektara uglavnom borove šume, a uz brojne vatrogasce gase ga i tri kanadera.

Naglasio je kako požarom nisu ugrožene kuće niti drugi objekti.

Vatra je buknula oko 16,15 sati i zahvatila uglavnom gustu borovu šumu.

Očevici tvrde kako se radi o silovitom požaru koji potpomognut vjetrom ugrožava okolne objekte.

U gašenju vatrogascima pomažu i tri kanadera

- Tri  Canadaira CL-415 Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika, danas, u ponedjeljak, 31. srpnja 2017. u popodnevnim satima upućena  su na gašenje požara kod Crvenog jezera u Imotskom u Splitsko-dalmatinskoj županiji- potvrdili su iz MORH-a. 

Također, izbio je i požar u blizini solane na otoku Pagu. Tamo je, pak, upućen jedan Airtractor. 

Danas je gorilo i kod Vodica na lokaciji Dazlina, kao i kod Biograda na moru. Zanimljivo je da su taj požar kod Biograda na moru piloti kanadera uočili pri povratku u bazu pa su smjesta i ugasili požar prije nego se počeo širiti!

 

Scene s požarišta u blizini Imotskog:

 

>>Fotografije i videa požara na vašem području možete nam slati na javi@vecernji.net

Ključne riječi

Komentara 4

NJ
nada.jurincic
19:25 31.07.2017.

Čudno!Danas se najavljuje velika proslava Dana pobjede u Imotskom i danas Imotski gori.

DU
Deleted user
20:22 31.07.2017.

Uvesti dozivotni zatvor za namjerno izazivanje pozara , pa kad samo jednog zatvoris vidjet ce te kako ce drasticno opasti broj pozara u sezoni...

PA
pan-am
18:24 31.07.2017.

Čudo nisu umjesto ovog vatrogasca stavili polugolu Lidijicu ili Seve,tako bi ubili jednim udarcem dvije muhe ,priglup text i usput neizostavna golotinja ,ok još bi se moglo tu i nešto o Srbiji napisat i šlag na tortu večermjakovog novinarstva hehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije