Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poginule u buzinu

Iz Moldavije došla u Hrvatsku zbog ljubavi pa stradala na Novu godinu

'pavel03_nnn_crn_020113'
Foto: Privatni album
1/3
03.01.2013.
u 09:20

Vozač je neoprezno skrenuo i sudario se sa Seat Leonom koji je vozio njegov pijani vršnjak F. P.

Pavel Lukunić (23), vozač Renault Meganea karlovačkih registarskih oznaka, skrivio je tragičnu prometnu nesreću u kojoj su na Novu godinu oko 5.30 sati poginule tri djevojke na križanju Buzina i Avenije Većeslava Holjevca u Zagrebu.

Završili na rubniku

Sudar se dogodio kada je Lukunić, vozeći Avenijom V. Holjevca u smjeru juga, neoprezno ušao lijevo u raskrižje s autocestom Bregana – Lipovac i Ulicom Buzinski Krči.

Na njegovo je vozilo tada iz suprotnog smjera naletio Seat Leon zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao njegov vršnjak F. P. sa 1,05 promila alkohola u krvi. Oba auta od siline udarca završila su na rubniku, a Renault je potom udario u metalni stup. Tri nesretne djevojke koje su bile u Renaultu – Monika Lucijanić (22) i Sebiha A. N. (31) s karlovačkog područja te državljanka Moldavije Aliona Carapirea (24), nevjenčana supruga Pavela Lukunića – nisu preživjele udarac, a 20-godišnja M. V. iz Seata s teškim je ozljedama prevezena u KB Sestara milosrdnica.

Vozač Pavel Lukunić prošao je bez ozljeda, dok su lakše ozljede dijagnosticirane vozaču Seata.

Mladi vozač Renaulta koji će odgovarati za nesreću u Hrvatsku je stigao iz Moldavije još kao dječak s majkom koja se odlučila ovdje udati. Tako je dobio i novo prezime. Živjeli su u malom selu Brlog na području općine Kamanje u blizini Karlovca.

U Hrvatskoj je završio osnovnu školu, a radio je u privatnoj metalskoj tvrtki na području Bosiljeva, ni po čemu se ne ističući. Član je kluba ljubitelja Renault Meganea. Aliona Carapirea, slično je, poput njega, stigla u Hrvatsku iz Moldavije.

Dobro su se slagali

– Ne znamo puno o njoj, ali svima je bila simpatična, mirna i pristojna. Koliko se priča, s Pavelom se upoznala preko interneta. Nakon što je došla u Hrvatsku, zarađivala je radeći četiri sata u školi predajući engleski jezik te radeći još četiri sata kao čistačica. Njih dvoje dobro su se slagali – kazao je mještanin. Monika Lucijanić radila je u jednom karlovačkom fitness-centru, a Sabiha A. N. konobarila je u obližnjem kafiću. U obitelji Pavela Lukunića iz razumljivih razloga odbili su govoriti.

>>Vozač Meganea skrivio nesreću u kojoj su poginule tri prijateljice

Komentara 11

LI
likich
19:04 03.01.2013.

Gotovo isto se meni dogodilo na jednom velikom raskršću u Novom Zagrebu. Išao sam u lijevo, bilo mi je zeleno, tri ujutro i samo se odjedanput iz suprotnog smjera stvorio auto koji je išao velikom brzinom... Samo me dragi Bog onda spasio da ne poginem. Morao sam stati 100 m poslije da se smirim... Jednostavno je raskršće preveliko da bi, kad mi je zeleno, očekivao nekoga iz suprotnog smjera... Iako sam maksimalno oprezan kad vozim i nikad ne pijem kad vozim, skoro sam poginuo... I da, ni ja nisam iz Zagreba...

AM
a_morte_i_rossi
19:30 03.01.2013.

da nije lik makro mozda ako nosi oruzje itd itd?

TA
tatamlata
17:47 03.01.2013.

Na krizanju si, uredno propustis vozila koja ti dolaze iz suprotnog smjera i onda kreces u lijevo. U tom trenutku iz magle i mraka velikom brzinom izranja pijana *** koju zbog magle nisi mogao primjetiti. Zbog alkohola koci kasnije takoko da je udarac jos tezi. Da nije bio pijan i da je vozio brzinom prilagodjenoj vidljivosti od samo 10 m ta nesreca se nebi ni dogodila. Po nasem jednostavnom (meni glupom) tumacenju prometnih propisa vozac Seata ce krivicu uspjesno svalit na vozaca Megana i bez griznje savjesti ubrat lovuod osiguranja za novi auto, odstetu za pretrpljeni strah itd :(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije