Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Matteo Renzi

Italija se neće priključiti zračnim udarima u Siriji

Matteo Renzi
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
07.12.2015.
u 00:09

Stav italije je jasan i čvrst. Želimo iskorijeniti teroriste, a ne zadovoljiti komentatore. Ne želimo pridonijeti spirali nasilja, bez strateške vizije, rekao je Matteo Renzi

Italija se ne namjerava priključiti koaliciji predvođenoj SAD-om koja napada Islamsku državu (IS) u Siriji, izjavio je talijanski premijer Matteo Renzi, upozorivši da će zračni udari samo izazvati dodatni kaos u regiji.  

Desna oporba pozvala je Renzia da slijedi primjer Velike Britanije koja se prošlog tjedna uključila u zračne misije nad Sirijom, no Renzi je listu Corriere della Sera rekao da će Italija ostati po strani.

"Stav italije je jasan i čvrst. Želimo iskorijeniti teroriste, a ne zadovoljiti komentatore. Ne želimo pridonijeti spirali nasilja, bez strateške vizije", istaknuo je.

Renzi je usporedio bombardiranje Sirije sa zračnim udarima NATO-a na Libiju 2011. koji su pomogli u svrgavanju Moamera Gadafija, ali su završili kaosom koji traje više od četiri godine.

Premijer je rekao da je Italiju na sudjelovanje u zračnim napadima nagovorio tadašnji francuski predsjednik Nicolas Sarkozy. "Četverogodišnj građanski rat u Libiji pokazuje da to nije bila sretna odluka. Danas nam treba drugačija strategija", rekao je.

"Ne smijemo dopustiti da se ponovi Libija", naglasio je Renzi.  

>> Njemačka vlada odobrila misiju protiv Islamske države u Siriji

Komentara 4

Avatar superhik74
superhik74
01:28 07.12.2015.

Italija je izgleda jedina pametna velika Europska drzava koja ne zeli ilegalno narusavati integritet Sirije i time ugrozavati ne samo svoje pilote nego i civile doma u Italiji koji bi onda postali meta ISIL-ovih simpatizera.

Avatar strazar
strazar
04:24 07.12.2015.

znaci Rim je sljedeci

Avatar Oluja95
Oluja95
04:50 07.12.2015.

I pametni ljudi. 'J.bi vuka u sumi, eto vuka u kuci!' - stara narodna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije