Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Italija: Mafijašima zaplijenili imovinu vrijednu 120 milijuna eura

Napuljska specijalna policija zaplijenila je imovinu obiteljima Belforte, Bidognetti i Zagaria u operaciji nazvanoj "Faraone". Zapljena imovine je jedna od najučinkovitijih oblika borbe protiv organiziranog kriminala.
25. studenoga 2009. u 11:55 2 komentara 6 prikaza
mafia
Foto: Reuters

RIM - Imovina vrijedna 120 milijuna eura, od kojih dva milijuna u "kešu", zaplijenjena je danas klanu Casalesi, napuljske kriminalne organizacije Camorra.

Napuljska specijalna policija zaplijenila je imovinu obiteljima Belforte, Bidognetti i Zagaria u operaciji nazvanoj "Faraone". Imovina je zaplijenjena i osobama bliskima mafijaškom klanu koje su "posuđivale" svoja imena za pranje novca. Mafijaški klan preko nekih poduzetnika u Caserti i okolici "pere" novac koji je zaradio na kriminalni način, odnosno krijumčarenjem droge i iznuđivanjem, pa ga "peru" ulaganjem preko poduzetnika u druge poslove, prije svega u građevinarstvo.

Jednom od takvih poduzetnika, Salvatoreu Partaglioneu, koji je "prao" novac za račun klana Belforte, zaplijenjena je na Sardiniji vila od 2000 četvornih metara koja je bila u gradnji u mjestu Porto San Paolo. Vila je zaplijenjena i Luigiju Tamburrinu koji je blizak šefu mafijaškog klana na čijem je čelu Francesco Bidognetti koji je, inače, u zatvoru.

Uz ostalo, zaplijenjeno je 39 stanova, 17 tvrtki, 43 garaže, 52 bankarska računa, vila od 5000 četvornih metara s parkom i bazenima, automobili, među kojima i Ferrari, i drugo. Zapljena imovine je jedna od najučinkovitijih oblika borbe protiv organiziranog kriminala.

Učenici prvog dana škole
POTVRDILO MINISTARSTVO
Stigla je konačna odluka: Učenici idu na tjedan dana dulje zimske praznike ove godine
Zaklada Novo Sutra
Altruizam, a ne egoizam
Projekt koji će pogurati čitavu generaciju mladih
  • malicki:

    jedva čekam da kod nas počne...

  • respeckt51:

    malicki, bude ako dodje Tudjman na vlast. Jedini je skroman i on se mogao obogatiti, ali nije.