Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U sudnici zagrebačkog Županijskog suda slušane snimke tajno snimljenih razgovora

Indeks 1: Više se boji žene nego suda

17.04.2009.
u 19:07

ZAGREB – Da i kupnja prijamnog ispita može biti “stresan” posao, pogotovo kada imate “klijente” koji nisu u stanju ispuniti prijavnicu ili se pak samo pro forma pojaviti na ispitu jer im se ne da ili nemaju automobil kojim bi se dovezli, primjerice, do kampusa na Borongaju, osvjedočili su se svi koji su danas satima u sudnici zagrebačkog Županijskog suda slušali snimke tajno snimljenih razgovora optuženika u “Indeksu 1”.

Ljubomorna žena
Glavna “zvijezda” tih razgovora posrednik je Mladen Budor, trećeoptuženi, čiji je glas na snimkama svih razgovora. No, iako je na tim snimkama uhvaćen kako priča o upisima, daje upute, govori o cijenama te zove prvooptuženog prodekana Dragana Badanjka tražeći da se s njim nađe, Budora najviše zabrinjava njegova ljubomorna žena koja ga neprestano zove te ispituje gdje je, s kim je i kada će doći kući.

Kakav stav Budor i njegovi suoptuženici imaju prema tome što rade, svjedoči i razgovor između Budora i četvrtooptuženog Darka Jelakovića koji ga je nazvao neka mu objasni da je sve riješio te da će sve biti gotovo 10. rujna. Nakon kraćeg razjašnjavanja nejasnoća, Jelaković kaže Budoru kako mu je rečeno da se slika za iksicu (studentsku iskaznicu): – Ti ćeš jest zabadava, a imaš primanja dva soma eura? – u čudu ga pita Budor.

– A, j... ga – odgovara Jelaković te pita Budora ima li on iksicu.
– Ja imam dvajst kuna za gablec – kaže Budor.
– E, da ja imam dvajst kuna za gablec, ne bi išel na fakultet – kaže Jelaković.

Problem s poslom
U razgovoru između Budora i petooptuženog Darija Bizeka Budor pokušava objasniti Bizeku da mu se sestra mora pojaviti u određeno vrijeme radi prijamnog.

– A kak bu ona došla tamo j... kad radi!? – pita ga Bizek.
– Nek si zeme slobodno jednu vuru. Treba popunit formulare, kužiš, za upis i to da sve bude kak treba... – pokušava Budor objasniti situaciju Bizeku.

– Ako kojim slučajem ne može, jel možeš ti to uzet, pa će to naknadno popunit, pa mu donijet... – kaže Bizek.

– Ne, slušaj me, ona je na popisu ko i svi, kužiš me, sad s ovim idu ti prijemni, kužiš me il ne kužiš šta... – već iživciran govori Budor.

– A j... kak si nedokazan! Ja ti velim da ne sme s posla otić... – nastavlja Bizek.
– Pa kak nemre otić, nek kaže šefu to mi je pitanje života! Pa to je jedan sat, a ne pet dana – iživciran je Budor do kraja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije