Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kriminal u Vodovodu

Ilegalnim priključcima za vodu zaradili 6 milijuna kuna

'12.08.2009., Zagreb - Pustanje vode radi odrzavanja vododovodnog sistema u Ulici Ladislava Stritofa.  Photo: Zeljko Hladika/Vecernji list'
'Zeljko Hladika/Vecernji list'
14.07.2012.
u 20:50

Petero zaposlenika u Holdingovoj podružnici Vodovod i odvodnja tereti se da su od ožujka 2008. do lipnja 2011. ilegalno na vodovod priključili gotovo tisuću Zagrepčana. Gradsku su blagajnu, pri tome, oštetili za oko dva milijuna kuna

Usporedan posao u Holdingovoj podružnici Vodovod i odvodnja kojim su zaradili najmanje 6,38 milijuna kuna došao je na naplatu pa će petero zaposlenika uskoro izaći pred sud gdje će im se dokazivati zloupotreba položaja. Tereti ih se da su od ožujka 2008. do lipnja 2011. osmislili i uspostavili ilegalan sustav izvedbe i naplate novih priključaka na vodovod, a iako se za aferu zna od prošlog rujna, Županijsko državno odvjetništvo tek 13. srpnja podignulo je protiv njih optužnicu.

Riječ je o osobama koje su bile na nekom od položaja u lancu koji je zadužen za priključenje novih korisnika. Glavni u lancu bio je Miroslav Jarak (43), rukovoditelj službe održavanja i izgradnje, a posao je obavljao uz pomoć Vladimira Čopeca (56), šefa odjela radionica, Jaroslava Horkaša (59), kontrolora vodomjernih okana, Đorđa S. (58), referenta za tehničku pripremu Vodoopskrbe, i Marice S. P. (55), rukovoditeljice službe prodaje i naplate. U tom razdoblju priključili su 983 osobe i podijelili međusobno iznos od 6,38 milijuna kuna. Još su za oko dva milijuna kuna oštetili Grad kojem novi korisnici moraju uplatiti naknadu za svaki priključak koji prosječno stoji 12 tisuća kuna.

Direktor Vodovoda kazao je kako ne zna da su optužnice podignute pa nije želio komentirati što to znači za tvrtku i je li moguće da se tijekom postupka otkriju još neka imena. Rječitiji je bio Pero Kovačević, voditelj Holdingova tima za legalizaciju priključaka, koji je optužene i prijavio.

- To su iste osobe koje smo mi otkrili, ali je optužnica podignuta za razdoblje od 2008. do 2011., a mi smo otkrili da se isto radilo još od 2005. pa su osumnjičeni za utaju manje svote novca – kazao je Kovačević.

Dodaje da se već tri mjeseca provodi legalizacija priključaka te da su u tom razdoblju izdali 1275 ugovora, dok su posljednje dvije godine izdali samo 1200 ugovora, što je dokaz da su se građani ipak odlučili na zakonska rješenja.

Komentara 35

DU
Deleted user
20:56 14.07.2012.

Tisuću puta pljunuti nije lako, a ilegalno priključiti tisuću korisnika na vodovodnu mrežu - e to je zločinački poduhvat XXL gabarita i čudi me da pravosudni organi ne potegnu tu kvalifikaciju jer to sigurno nisu radili vodoinstalateri u fušu predvečer. Ako je ta šačica doista realizirala preko 1000 priključaka, nek ih pomiluje Josipović i neka dalje rade za Vladu neke slične poslove - tipa njih nekolicina čuda radi...

PR
pravica
21:02 14.07.2012.

Čista laž.. To nije moguće, tamo je na vlasti SDP-KPH. Sram vas bilo bando lopovska

OB
-obrisani-
20:55 14.07.2012.

ne kužim ovi novinari pljačke i zloupotrebe nazivaju "zaradom" !!!!!!!! halo kaj imate vokabular od 20 riječi, a bavite se novinarstvom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije