Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruski predsjednik

I Putin se oglasio nakon provokacije Sj. Koreje

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
03.09.2017.
u 20:41

Putin je upozorio da ne treba popustiti emocijama i da treba djelovati mirno i staloženo

Ruski predsjednik Vladimir Putin danas je pozvao međunarodnu zajednicu da ne podlegne emocijama nakon što je Sjeverna Koreja objavila da je izvela svoj šesti nuklearni pokus.

U telefonskom razgovoru s japanskim premijerom Shinzo Abeom, Putin je upozorio da ne treba popustiti emocijama i da treba djelovati mirno i staloženo i naglasio da bi se problemi Korejskog poluotoka trebali rješavati političkim i diplomatskim sredstvima, prema priopćenju Kremlja.

Taj pokus Pjongjanga potkapa svjetski režim nuklearnog neširenja, krši rezolucije Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda i međunarodnog prava i predstavlja realnu prijetnju za mir i regionalnu stabilnost, naglasio je Putin, prenosi se u priopćenju.

Ruski predsjednik je također u nedjelju s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom razgovarao o stanju u Koreji. Dvojica čelnika su rekla da ih duboko zabrinjava stanje na Korejskom poluotoku i naglasila "potrebu da se ne dopusti da stanje preraste u kaos", rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitri Peskov.

Dvojica političara su pozvala sve uključene strane na suzdržanost i traženje rješenja jedino političkim i diplomatskim putevima i naglasila da je neprihvatljiva nuklearizacija poluotoka, rekao je Peskov.

Sjeverna Koreja je objavila fotografije njihovog čelnika Kim Jong-Una dok pregledava H-bombu koju se može postaviti na novu sjevernokorejsku međukontinentalnu balističku raketu.

Teoretski ona može doseći teritorij Sjedinjenih Država.

Američki predsjednik Donald Trump je upozorio na "vrlo neprijateljske i opasne akcije za Sjedinjene Države".

Komentara 8

Avatar Papatest
Papatest
23:39 03.09.2017.

Čekaj dok ne okrene rakete na Rusiju promijeniti ćeš brzo retoriku

VO
vorda400
07:11 10.09.2017.

Stvari treba rjesavati mirno kao njegova okupacija krima i direktna podrska proruskim separatistima nista drugo on nije nego lo nase komsije cetnici oni samo za agresiju znaju

MU
mulag
07:31 04.09.2017.

hold your horses

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije