Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Angela Merkel:

'Krizu sa Sjevernom Korejom treba rješavati diplomatskim putem'

Angela Merkel
Foto: Reuters/PIXSELL
02.09.2017.
u 15:34

Prema njezinim riječima, treba pokrenuti napore usmjerene prema procesu razoružavanja te da u tome odlučujuću ulogu imaju i NATO i Rusija

Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je na diplomatski pristup u odgovoru na najnovija testiranja projektila koje je provela Sjeverna Koreja kako bi se riješilo to pitanje, dodavši  da bi situaciju općenito trebao usmjeriti u pravcu procesa razoružavanja, javlja u subotu dpa.

Sjeverna Koreja je rano u utorak ispalila balističku raketu srednjeg dometa iznad sjevernog japanskog otoka Hokkaida koja je zatim pala u more. Pjongjang se pozvao na pravo na samoobranu zbog "neprijateljskih planova" Sjedinjenih Država koje trenutačno sudjeluju u godišnjoj vojnoj vježbi sa Seulom. Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda u utorak je "oštro" osudilo sjevernokorejsko ispaljivanje balističke rakete u izjavi koju je njegovih petnaest članica jednoglasno odobrilo nakon trosatnog zasjedanja.

"Ponovo smo u vrlo teškoj situaciji s novim testiranjem projektila u Sjevernoj Koreji. Usprkos tome, čvrsto vjerujem da se to mora rješavati diplomatskim putem", kazala je Merkel.

Prema njezinim riječima, treba pokrenuti napore usmjerene prema procesu razoružavanja te da u tome odlučujuću ulogu imaju i NATO i Rusija. Podsjetila je na potpisivanje sporazuma s Iranom zahvaljujući zajedničkom diplomatskom djelovanju te rekla da "također treba razviti slične aktivnosti i u odnosu na Sjevernu Koreju".

Komentara 22

PR
prajdali100
17:24 02.09.2017.

Kako "dražesna"Angela,kako ? Imas li možda recept kako Kima posjesti za stol i reci mu da vise ne bude nestašan.A on malouman, ne kapira.

Avatar bokolo
bokolo
17:27 02.09.2017.

Ona njih razumije ...isti mentalni sklop

DJ
djakputnik
16:58 02.09.2017.

E, moja Adolfina Merkel! Tamo treba poslati par milijuna izbjeglica iz Sirije, Afganistana, Libije i td. pa će vidjeti svoga Boga!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije