Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPERACIJA LUDUS III

I Hrvatska dio međunarodne operacije u kojoj je zaplijenjeno 19 milijuna krivotvorenih igračaka

Krivotvorene igračke
Foto: Europol
1/2
12.06.2023.
u 08:40

Iz Europola inače upozoravaju da je krivotvorenje raznih proizvoda ozbiljan kriminal i udara na europsko tržište

Zapljena više od 19 milijuna paketa igračaka za koje se sumnja da su krivotvorene te čija se vrijednost  procjenjuje na oko 79 milijuna eura, rezultat su operacije LUDUS III, koja se na području Europe provodila od listopada 2022. do veljače 2023.  Meta akcije bili su krivotvoreni proizvodi, prije svega igračke, a tijekom nje provedeno je 6000 inspekcija tijekom kojih je  205 osoba kazneno prijavljeno te su protiv njih pokrenuti sudski postupci , dok  je 298 prijavljeno zdravstvenim vlastima, također radi pokretanja postupaka.

VEZANI ČLANAK:

U akciji su sudjelovale policije većeg broja zemalja, uključujući Hrvatsku. Osim naše policije i carine, posla su imale i policije Argentine, Australije, Austrije, Belgije, Brazila, Bugarske, Kameruna, Čilea, Kolumbije, Češke, Francuske, Njemačke, Grčke, Mađarske, Italije, Meksika, Latvije, Nizozemske, Toga, SAD-a , Velike Britanije...Osim policija većeg broja zemalja u akciju su sudjelovale još Europol, OLAF....

Iz Europola inače upozoravaju da je krivotvorenje raznih proizvoda ozbiljan kriminal i udara na  europsko tržište, jer se sumnja da  se godišnje u EU uveze oko 6,8 posto takvih proizvoda. Upozoravaju i da iza takvog posla često stoje organizirane kriminalne skupine, koje zaradu na krivotvorenim predmetima, koriste kako bi financirali svoje druge aktivnosti. 

VIDEO Umro Ted Kaczynski poznat kao 'Unabomber'

Komentara 1

NO
No1
12:27 12.06.2023.

Dok si ljudi ne pocnu sami printati na 3D printerima. Ok... Fizuliceva Magma zbog takvih ideja nije prezivjela, ali... ok... moze se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije