Naslovnica Vijesti Večernji TV

'I bogati i siromašni vidjeli su da mogu raditi probleme, sada će u zatvor'

Stari zakon nije bio loš, nego je zastario, kazao je Husinec
06. prosinca 2018. u 10:26 26 komentara 1757 prikaza
Goran Husinec
Pogledajte galeriju 1/3

Ove je godine na hrvatskim cestama poginulo 297 osoba, a policija je predložila strože kazne za one koji se ne drže zakona. Goran Husinec, sudski vještak za cestovni promet, prokomentirao je za Večernji TV prijedloge izmjena zakona.

Prometna nesreća novi zakon OTKRIVAMO Dva prolaska kroz crveno i zbogom autu i dozvoli!

– Stari zakon nije bio loš nego je zastario jer je u međuvremenu došlo do promjena tehnologija – kazao je Husinec objašnjavajući da su se pojavili mobiteli na kojima imamo razne aplikacije i navigaciju te da ih ljudi često upotrebljavaju, što ih dekoncentrira u vožnji.

Kazao je kako imamo mnogo problema s recidivistima koji se ne boje pravosuđa i policije. 

–  Do sada za takve najteže prekršitelje nije bila propisana zatvorska kazna. Događalo se da su ti prekršitelji vidjeli tu potencijalnu rupu u zakonu – kazao je Husinec i dodao kako su i nakon oduzimanja vozačke dozvole nastavili raditi prekršaje.

policija Nesreća u Zadru Usred dana 21-godišnjak s dva i pol promila izazvao sudar

– Tu su neki ljudi, pogotovo bogatiji i oni siromašni od kojih se nije moglo naplatiti vidjeli da mogu raditi probleme. Sada će u novom zakonu za takve biti propisana zakonska kazna – objašnjava Husinec.

Cijeli razgovor pogledajte u videu.

SightRun
PAMETNIJE TRČANJE
Oduševljeni smo: Aplikacija koja spaja tehnologiju, trčanje i putovanja

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Mrki medvjed
  Mrki medvjed:

  A da malo ulužite u infrastrukturu i pojeftinite autoceste, malo bolje kontrolirate autoškole, kako bi vidjeli kakav vam vozač izlazi iz tih škola.

 • Hrabraja:

  kazne trebaju biti prema dohotku, pa nije isto 5000 kn platiti penzicu i tajkunu.

 • Avatar neidemdalje
  neidemdalje:

  policija predložila novi zakon a sama svakodnevno krši zakone .. policajce također možete vidjeti nevezane, bez svjetala i sa mobitelom u vožnji ali oni su valjda cijepljeni od kazni... kako očekivati da drugi poštuju zakon ako oni koji ga trebaju ... prikaži još! provoditi prvi ne poštivaju...o političarima ne vrijedi ni govoriti...