Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUDSKI VJEŠTAK ZA PROMET

'I bogati i siromašni vidjeli su da mogu raditi probleme, sada će u zatvor'

Goran Husinec
06.12.2018.
u 10:26

Stari zakon nije bio loš, nego je zastario, kazao je Husinec

Ove je godine na hrvatskim cestama poginulo 297 osoba, a policija je predložila strože kazne za one koji se ne drže zakona. Goran Husinec, sudski vještak za cestovni promet, prokomentirao je za Večernji TV prijedloge izmjena zakona.

– Stari zakon nije bio loš nego je zastario jer je u međuvremenu došlo do promjena tehnologija – kazao je Husinec objašnjavajući da su se pojavili mobiteli na kojima imamo razne aplikacije i navigaciju te da ih ljudi često upotrebljavaju, što ih dekoncentrira u vožnji.

Kazao je kako imamo mnogo problema s recidivistima koji se ne boje pravosuđa i policije. 

–  Do sada za takve najteže prekršitelje nije bila propisana zatvorska kazna. Događalo se da su ti prekršitelji vidjeli tu potencijalnu rupu u zakonu – kazao je Husinec i dodao kako su i nakon oduzimanja vozačke dozvole nastavili raditi prekršaje.

– Tu su neki ljudi, pogotovo bogatiji i oni siromašni od kojih se nije moglo naplatiti vidjeli da mogu raditi probleme. Sada će u novom zakonu za takve biti propisana zakonska kazna – objašnjava Husinec.

Cijeli razgovor pogledajte u videu.

Komentara 26

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
11:20 06.12.2018.

A da malo ulužite u infrastrukturu i pojeftinite autoceste, malo bolje kontrolirate autoškole, kako bi vidjeli kakav vam vozač izlazi iz tih škola.

Avatar neidemdalje
neidemdalje
11:27 06.12.2018.

policija predložila novi zakon a sama svakodnevno krši zakone .. policajce također možete vidjeti nevezane, bez svjetala i sa mobitelom u vožnji ali oni su valjda cijepljeni od kazni... kako očekivati da drugi poštuju zakon ako oni koji ga trebaju provoditi prvi ne poštivaju...o političarima ne vrijedi ni govoriti...

HR
Hrabraja
11:15 06.12.2018.

kazne trebaju biti prema dohotku, pa nije isto 5000 kn platiti penzicu i tajkunu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije