Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kadroviranje

HZZO raspisuje natječaj za ravnatelja, v. d. na toj funkciji od svibnja lani

Fedor Dorčić na čelnom mjestu HZZO-a bio je dulje od godinu dana
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
08.08.2017.
u 06:30

Dr. Fedor Dorčić imenovan je netom prije pada Vlade Tihomira Oreškovića, a tehnička Vlada nije mogla odlučivati o imenovanjima

Tko će upravljati Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, ključno je pitanje u svakoj zdravstvenoj križaljci i upravo je ono ponovno postalo aktualno. Naime, trenutačni vršitelj dužnosti ravnatelja dr. Fedor Dorčić, s tom je “v. d.” kraticom na čelu HZZO-a dulje od zakonskih godinu dana. Iako je imenovan lanjskog svibnja, u HZZO-u smatraju da ipak nije riječ o nezakonitom upravljanju državnim osiguravateljem.

– S obzirom na to da je 16. lipnja 2016. godine Hrvatski sabor izglasao nepovjerenje Vladi Tihomira Oreškovića, samim time to je postala tehnička Vlada koja nije mogla donositi bilo kakve odluke o imenovanjima.

Nova Vlada Andreja Plenkovića potvrđena je 19. listopada 2016. godine. Naime, u skladu sa Zakonom o obveznom zdravstvenom osiguranju, ravnatelja i zamjenika ravnatelja imenuje Vlada RH, na temelju provedenog postupka javnog natječaja, a na prijedlog ministra zdravstva – odgovorili su nam iz Zavoda dodajući da će HZZO u idućem razdoblju periodu raspisati natječaj za ravnatelja i njegova zamjenika.

Iz odgovora proizlazi da je to iduće razdoblje najkasnije do 19. listopada.

Komentara 3

EN
endorfin0777
08:08 08.08.2017.

http://totalinfo.hr/ostro-iz-zivog-zida-porez-na-nekretnine-dokaz-je-najpokvarenije-vlade-u-povijesti-kaze-sincic/

GV
golub Vaso
08:27 08.08.2017.

prvi preduvjet je partijska knjižica

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
08:55 10.11.2017.

Samo nečiji interesi. Potrošiti što više zdravstvenih novaca umjesto za zdravlje na servise, usluge, mobitele, prebaciti prijateljskim privatnicima, a problem je zaposliti zdravstvene radnike, a kuharice , spremačice i domare također plaćati skuplje, ali ne da isti zarade poštenu plaću nego da agencija ostvari ekstra profit. Sramotno. Outsourceing ušao na mala vrata u zdravstveni sustav. Zbog sitne provizije spremni na sve....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije