Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZASTOJ S E-RECEPTIMA

HZZO otkrio zašto CEZIH nije radio: 'Očekuje se potpuna normalizacija'

Zagreb: U ljekarnama često nedostaje kućnih testova za COVID
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
29.09.2023.
u 13:38

HZZO je na svojoj web stranici jučer, 28. rujna u četvrtak, objavio:  "Trenutačno postoji problem u radu CEZIH-a ( dohvat eRecepata, eUputnica, dostava eNalaza). Intenzivno radimo na otklanjanju"

Jučer i danas ponovno je došlo do prekida rada Centralnog zdravstvenog informatičkog sustava RH zbog čega je bilo zastoja u slanju e-uputnica i e-recepata te e-nalaza. Obiteljski liječnici nisu mogli poslati elektronskim putem uputnice u sustav, specijalisti nisu mogli slati e-nalaz, a pacijenti u ljekarnama nisu mogli dobiti propisani lijek jer ljekarnicima njihov recept nije bio vidljiv.  

Takva ispadanja CEZIH-a iz sustava zaista se učestalo događaju. Obično ne traju dugo, međutim, kompliciraju nesmetani protok zdravstvenih usluga, zbog čega mnogi pacijenti i zdravstveni radnici gube vrijeme i živce. 

HZZO je na svojoj web stranici jučer, 28. rujna u četvrtak, objavio: "Trenutačno postoji problem u radu CEZIH-a (dohvat eRecepata, eUputnica, dostava eNalaza). Intenzivno radimo na otklanjanju." 

Danas su na naš upit odgovorili da je do problema u radu sustava CEZIH došlo tijekom regularnih aktivnosti na njegovoj konsolidaciji uslijed čega određeni servisi poput e-uputnice, e-recepta nisu bili u funkciji. 

POVEZANI ČLANCI:

"Odmah se pristupilo rješavanju problema te ističemo kako su servisi e-uputnice i e-recepti od danas poslije 12 sati ponovno u funkciji. U najskorijem roku očekuje se potpuna normalizacija i neometano korištenje svih funkcionalnosti. Ispričavamo zbog poteškoća prouzročenih ovom situacijom". 

N1 piše kako, prema informacijama s terena, sustav ipak još ne radi posve ispravno te povremeno ne može uspostaviti vezu sa serverom zbog čega i dalje ima poteškoća.

VIDEO Povlače se lakovi za nokte, šljokice, sjajila: Trgovci pripremaju velike rasprodaje

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
15:39 29.09.2023.

Otkrili su tocno sto?? 🤣 😂 Da ne radi, a razlog je "konsolidacija sustava" WTF??? 🤣

NO
No1
16:04 29.09.2023.

Jos uvijek mi nije jasno sta su tocno otkrili... tj. u cemu je tocno bio problem. Rikava HDD? Rikava mrezna? Prebacuju podatke "u cloud", pa sad sve steka? Ili su vec sve prebacili "u cloud", pa tek sad vise nista ne funkcionira? Ili su prebacili "u cloud", pa hackeri imaju zabavu!

NO
Nordik
18:05 29.09.2023.

Berošev fotograf još na godišnjem, cijela država stoji zbog slikara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije