Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRMLJAVINSKO NEVRIJEME

HT poslao važnu poruku korisnicima na obali: 'Danas isključite uređaje i kablove iz utičnica'

Ivo Cagalj/PIXSELL
06.10.2021.
u 12:28

U Dalmaciji su uz naoblačenje, pljuskovi i grmljavina sve intenzivniji, a potkraj dana moguća je i obilna količina kiše u razmjerno kratkom vremenu.

Hrvatski telekom korisnicima na obali jutros je poslao poruku.

"Stiže nevrijeme – zaštite opremu", stoji u naslovu.

"Danas se očekuje grmljavinsko nevrijeme na vašem području. Kako biste zaštitili svoje uređaje, preporučujemo da isključite telefonski i strujni kabel iz utičnice", stoji u poruci.

Kako smo ranije izvijestili, u Dalmaciji su uz naoblačenje, pljuskovi i grmljavina sve intenzivniji, a potkraj dana moguća je i obilna količina kiše u razmjerno kratkom vremenu. Pritom ostaje vjetrovito s umjerenim i jakim jugom.

Na sjevernom Jadranu i okolnom gorju najranije tmurno, kišovito, ponegdje s izraženijim pljuskovima, grmljavinom i obilnom oborinom. Umjereno jugo do večeri će okretati na umjerenu i jaku buru koja pod Velebitom već može imati olujne udare

"Ulazimo u hladnije i oblačnije razdoblje koje će potrajati barem do sredine idućeg tjedna. Glavnina kiše i to u obilnim količinama past će od četvrtka rano ujutro do petka prijepodne. Zatim ipak nešto rjeđa. Uz to će osjećaju hladnoće pridonositi umjeren gdjegod jak sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu pretežno oblačno uz češće nevere i kišu tijekom četvrtka. Pljuskovi zatim rjeđi, moguće još ponegdje izraženiji u Dalmaciji. Duž obale će se proširiti olujna, na udare pod Velebitom orkanska bura, no ona će na sjevernom dijelu barem nakratko donijeti sunčana razdoblja, najizglednije u subotu", prognozirao je Zoran Vakula vremenske prilike za Jadran u idućim danima. 

Ključne riječi

Komentara 4

JA
Jania
15:31 06.10.2021.

U utičnicama mogu biti samo kabeli. a kablovi trebaju onima kod kojih krov prokišnjava....

Avatar Apsalar
Apsalar
12:49 06.10.2021.

Seljaci. Pa ka da živimo u Transilvaniji!

VI
vidum
16:25 06.10.2021.

Ja sam još na računalu i čekam da čujem prvu grmljavinu. Zasad kišica rominja i izgleda kao da neće ni zagrmjeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije