Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ ERICSSONA NIKOLE TESLE SERVISA

Povratak nakon 10 godina: HT vraća jedinicu za izgradnju mreže i održavanje svoje infrastrukture

Zagreb:  Nova zgrada HT-a
Davor Puklavec/PIXSELL
09.06.2023.
u 13:29

Kako su nam kazali ENT-a na upit o koliko zaposlenih je tu riječ, radi se o zaposlenicima tehnološke jedinice ENTS-a koji rade na poslovima izgradnje i održavanja HT mreže, a točan broj bit će poznat po zaključenju posla

Nakon 10 godina Hrvatski Telekom, odlučio je vratiti natrag tehnološku jedinicu za izgradnju i održavanje svoje mreže koja je bila dio Erissson Nikole Tesle Servisi d. o. o. ,  tvrtke kćeri Ericsson Nikole Tesle. Naime, prije 10 godina HT je tu jedinicu izdvojio iz svog sastava a potom je outsourcao. Sada se stvari vraćaju,  donekle, na stare pozicije, te će od 1. siječnja 2024 ponovno jedinica za izgradnju i održavanje mreže biti u sastavi HT-a. Kako su nam kazali iz ENT-a, radi se o zaposlenicima tehnološke jedinice ENTS-a koji rade na poslovima izgradnje i održavanja HT mreže a točan broj bit će poznat po zaključenju posla.

Naime, radi se o tehnološkoj jedinici, pojašnjavaju iz HT-a, koja obuhvaća poslove planiranja i izgradnje fiksne i mobilne mreže, održavanja elektroničke komunikacijske infrastrukture, nadzora telekomunikacijske mreže, terenskog održavanje aktivne pristupne mreže i pasivne mreže. Preuzimanje te jedinice sada je dio razvojne strategije Hrvatskog Telekoma.

 „Objedinjavanjem svih strateških segmenata poslovanja unutar kompanije, Hrvatski Telekom nastavlja s transformacijom operativnog modela, poboljšava fleksibilnost poslovanja sukladno industrijskim trendovima, te stvara preduvjete za daljnji razvoj fiksne i mobilne mreže. Novi operativni model omogućit će daljnju optimizaciju našeg poslovanja, a našim korisnicima još bržu i kvalitetniju uslugu. Suradnja s ENTS tijekom proteklih godina bila je iznimno uspješna u više područja, uključujući najveće uvođenje optike u Hrvatskoj, modernizaciju mobilne mreže, uvođenje 5G usluga te je, između ostalog, rezultirala s najvećom razinom zadovoljstva korisnika u povijesti HT-a“, izjavio je Kostas Nebis, predsjednik uprave Hrvatskog Telekoma.

VEZANI ČLANCI:

 „Ponovno preuzimanje aktivnosti planiranja, izgradnje i upravljanja od ENTS-a omogućit će daljnje poboljšanje naših internih sposobnosti s ciljem daljnjeg jačanja kvalitete naše mreže i dodatnog poboljšanja usluga za naše korisnike“, dodao je Boris Drilo, član uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma.

O novom aranžmanu kao i o proteklim godinama suradnje izjavu je dala i Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle d.d. i predsjednica nadzornog odbora kompanije Ericssona Nikola Tesla Servisi te je kazala: „Zahvaljujem zaposlenicima kompanije Ericsson Nikola Tesla Servisi koji rade na poslovima za HT, kao i kolegicama i kolegama iz matične kompanije angažiranim na pružanju podrške u izvršavanju obveza prema našem kupcu, na iskazanom trudu i predanosti u području izgradnje i održavanja HT mreže.te dodala: „U skladu s našom liderskom pozicijom na ICT tržištu te velikim inovacijskim potencijalom i visokom razinom ekspertize i iskustva u razvoju suvremenih ICT rješenja, proizvoda i usluga, fokus Ericssona Nikole Tesle ostaje snažno usmjeren na digitalnu transformaciju industrija i društva. Fokusiramo se na profitabilnija i strateška područja iz našeg temeljnog poslovanja i investiranju u našu održivu budućnost.“ 

Kako je u prioćenju kazao Dario Runje direktor Ericsson Nikola Tesla Servisa, do kraja 2023. godine tvrtka će raditi poslovima ugovorenim s HT-om, a nakon toga nastavit će obavljati poslove za druge kupce. 

Naime, Ericsson Nikola Tesla Servisi osnovani su prije deset godina kada je HT odlučio izdvojiti svoje poslovanje. Tada se radilo o 638 zaposlenika. U međuvremenu, tvrtka je stasala te osim na poslovima HT-a ima i drugih kupaca, te će, kako je kazao D: Runje u priopćenju, za njih i nastaviti raditi.

Kada se radi o HT-u,  a posljednji ugovor  sklopljen je  2020 godine, a vrijedio je više od 1,6 milijardi kuna.

>> VIDEO Kvantni fizičari o svome otkriću - sigurnom internetu

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
15:59 09.06.2023.

"a potom je outsourcao. " A to bi trebalo značiti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije