Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA KOD DRNIŠA

Hrvatska vojska izvlači olupinu mađarskog helikoptera, svi komadi analizirat će se u Mađarskoj

Nastavlja se potraga za trećim članom posade mađarskog helikoptera
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
23.06.2023.
u 14:46

Izvlačenje olupine mađarskog vojnog helikoptera počelo je još sinoć, u čemu sudjeluje oko 70 pripadnika Hrvatske vojske, odnosno Hrvatske kopnene vojske, Zapovjedništva za potporu i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ)

Nakon završenih istražnih radnji na mjestu pada mađarskog vojnog helikoptera kod Drniša, u tijeku je izvlačenje olupine helikoptera, na čemu je angažirano oko 70 pripadnika Hrvatske vojske, priopćeno je u petak iz Ministarstva obrane RH.

Mađarski vojni helikopter Airbus H145M bio je na obuci u Međunarodnom središtu za obuku specijalnih zračnih snaga (MSAP TC) u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku, a srušio se u srijedu oko 12 sati na drniškom području, kod Pakovog Sela, na povratku sa zadaće na matični aerodrom u Zemuniku Donjem. Olupina i tijela dvaju članova posade pronađena su još u srijedu u kanjonu rijeke Čikole između Pakova Sela i Miljevaca, a jučer je pronađeno tijelo i trećeg člana posade mađarskoga  helikoptera.

Potragu su cijelo vrijeme otežavali iznimno nepristupačan teren i velika vrućina. Izvlačenje olupine mađarskog vojnog helikoptera počelo je još sinoć, u čemu sudjeluje oko 70 pripadnika Hrvatske vojske, odnosno Hrvatske kopnene vojske, Zapovjedništva za potporu i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ).

Na terenu su angažirani i kamioni, šleperi i dizalica iz sastava Oružanih snaga RH. U izvlačenju sudjeluju pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite, policijski službenici te vatrogasci i pripadnici HGSS-a, naveli su iz MORH-a.

VEZANI ČLANCI:

Istragu provode zajedno hrvatske i mađarske vlasti Iz mađarskog Ministarstva obrane ranije danas su priopćili kako očevid na mjesta pada mađarskog vojnog helikoptera koji je bio na obuci, provode zajedno hrvatske i mađarske vlasti.

"Olupina i svi komadi pronađeni u tom području bit će prikupljeni, a zatim prevezeni u Mađarsku na daljnju analizu", navodi se u priopćenju mađarskog Ministarstva obrane iz Budimpešte.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije