Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPITAO IH DORH

Horor kod Siska: Rušeći stablo, ubio kolegu, djelatnici šumarije pokušali prikriti događaj

Pixabay/Ilustracija
13.10.2020.
u 11:40

Po primitku kaznene prijave, osumnjičenici su ispitani u ovom državnom odvjetništvu nakon čega su pušteni na slobodu.

Dvojica djelatnika  šumarije s područja Jasenovca pokušala su krivnju za smrt kolege sjekača prebaciti na pokojnika, iako je jedan od njih 1. listopada nepažljivo rušio stablo koje je usmrtilo 23-godišnjaka. No, istraga ih je razotkrila, priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo u Sisku. 

Naime, to je odvjetništvo zaprimilo kaznenu prijavu Policijske uprave sisačko-moslavačke protiv prvoosumnjičenog hrvatskog državljanina (1982.) zbog osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti te protiv drugoosumnjičenog hrvatskog državljanina (1987.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela.

Naime, postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičeni 37-godišnjak 1. listopada 2020. u državnoj šumi u mjestu Mlaka, u gospodarskom odjelu kojim upravlja trgovačko društvo, kao djelatnik šumarije na radnom mjestu sjekača, olako smatrajući da neće doći do štetnih posljedica, motornom pilom rušio stablo drveta hrasta, a da se prethodno nije uvjerio gdje se nalazi 23-godišnjak, također sjekač u istoj šumariji. Pritom je stablo hrasta padom na tlo udarilo oštećenika u predjelu glave i prsnog koša te ga na mjestu usmrtilo. 

Osnovano se sumnja da je tada drugoosumnjičeni 33-godišnjak, sjekač iste šumarije koji se s njima nalazio u šumi, u dogovoru s prvoosumnjičenikom i kako bi mu pomogao u otklanjanju kaznenopravne odgovornosti, policijskim službenicima koji su izišli na mjesto događaja neistinito naveo da je oštećenik sam sjekao stablo koje je palo na njega.

 

Po primitku kaznene prijave, osumnjičenici su ispitani u ovom državnom odvjetništvu nakon čega su pušteni na slobodu.

Ključne riječi

Komentara 26

TK
tkoznaa
12:13 13.10.2020.

Naslov članka kaže isto kao i ovaj koji je stablo oborio. Stim da naslov sugerira čitateljima da je pokojni pokušao sakriti pogrešku. Pročitajta barem jednom što objavljujete.

Avatar babinjak1984
babinjak1984
12:19 13.10.2020.

Tko je pokušao sve sakriti??Pokojnik ,ispada po vašem naslovu..

Avatar duje912
duje912
12:26 13.10.2020.

koliko se drva ilegalno ruši pa niko ni prstom ne mrdne...al doć će i HR šume na stup srama kao i JANAF

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije