Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRENULI BEZ KARTE

Njemačka obitelj s troje djece izgubila se na Risnjaku, pronađeni žedni i izmoreni

HGSS
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
19.07.2015.
u 23:36

Obitelj je krenula na put ne znajući ništa o terenu i bez karte

Na području Risnjaka uspješno je završena potražna akcija za petero njemačkih državljana, izvijestio je danas HGSS. Dojava je dobivena u 18.45 sati. Obitelj je pronađena u vidno izmorenom i žednom stanju, no ipak su bili sposobni da u pratnji spašavatelja budu otpraćeni do njihova vozila u Crnom Lugu, javili su iz HGSS-a.

HGSS-ovci su u razgovoru sa starijim članovima obitelji doznali da su danas u 10.40 krenuli iz smjera Crnog Luga na vrh Risnjaka, nakon čega su se nastavili kretati prema kući na Guslici koju su vidjeli s vrha Risnjaka. Ne znajući ništa o terenu i dužini puta koji moraju prijeći bez karte, s nedostatnom količinom tekućine, u večernjim satima su došli do Snježnika. Shvativši da ne znaju gdje su, nakon prijeđenih 15 km, izmoreni i bez vode te s troje maloljetne djece (14, 10 i 8 godina) pozvali su pomoć pozivom na dežurni telefon Stanice Delnice.

U 22.40 sati obitelj je dovezena do Uprave NP Risnjak gdje su ostavili automobil. U akciji je sudjelovalo troje članova Stanice Rijeka i petero članova Stanice Delnice uz potpunu pripravnost obiju stanica.

>> HGSS iz šume u Međimurju izvukao ženu koja je slomila gležanj

>> Planinar se srušio i prestao disati, HGSS spasio njegovog prijatelja

Komentara 6

AN
ANTIkomunist55
20:53 19.07.2015.

sretno u pronalasku....

Avatar maxist
maxist
21:02 19.07.2015.

dođu hodati u planinu ko po Minhenu...........

DU
Deleted user
23:33 19.07.2015.

Inače sam planinar, prilično iskusan... Taj dio oko Risnjaka je blizu Rijeke, ali dio markacija je zapušten i slabo vidljiv... Uz to je i područje nacionalnog parka, pa se šuma mora ostaviti nedirnuta ( dakle- putevi se slabije ili jedva čiste)... i nama nije bilo baš zgodno snaći se na kamenitom terenu sa grmljem... sretno... btw- ništa nije problem osim vode...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije