Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Hebrang: Predsjednik može i mora utjecati na hrvatsko gospodarstvo

andrija hebrang
Matija Topolovec/PIXSELL
24.11.2009.
u 15:05

- Ne kažem da ću te sve reforme učiniti ja osobno, ali hrvatski predsjednik je osoba koja može i mora okupiti sve političke stranke za tako velike odluke – objasnio je Hebrang.

Sljedeći predsjednički mandat od pet godina vrlo je važan za Hrvatsku, rekao bih i presudan, budući da je to razdoblje u kojem će Hrvatska ući u Europsku uniju – rekao je u Krapini HDZ-ov predsjednički kandidat Andrija Hebrang, koji je u sklopu svoje kampanje posjetio Krapinsko-zagorsku županiju. Naglasio je kako o budućem predsjedniku ovisi hoće li Hrvatska u EU ući spremna.

- Iako je predsjednik Mesić rekao da gospodarstvo ne ulazi u domenu predsjedničkih ovlasti, ja tvrdim suprotno – budući predsjednik može i mora utjecati na gospodarski razvoj zemlje – rekao je Hebrang, najavljujući tako reforme koje će provoditi postane li predsjednik.

- Prvi je zadatak da hrvatski građanin postigne srednji standard Europe jer je trenutačno na svega 63 posto od toga srednjeg standarda. Predložit ću i reformu parafiskalnih nameta i doprinosa, uvesti reda u hrvatsko pravosuđe, oživjeti gospodarstvo te raditi na uklanjanju birokratskih barijera – nabrajao je Hebrang, rekavši i da će raditi na jačanju borbe protiv korupcije, novim načinima upravljanja javnim poduzećima te korekcijama u javnoj nabavi.

Tvrdi i da želi podići osjećaj državne pripadnosti svakoga pojedinog Hrvata, jer, kako kaže Hebrang, ako se ne cijenimo sami, neće nas ni ostali.

- Ne kažem da ću te sve reforme učiniti ja osobno, ali hrvatski predsjednik je osoba koja može i mora okupiti sve političke stranke za tako velike odluke – objasnio je Hebrang, a dotaknuo se još jednom i aktualnog predsjednika.

- Predsjednik ne može biti samo lijeve, već svih političkih opcija. Takvom politikom nije spajao Hrvatsku, već dijelio. Osim toga, Hrvatska treba predsjednika koji će raditi, a ne s građanima piti kavu – zaključio je Hebrang.

Komentara 18

DA
davormr
18:39 25.11.2009.

ĆUTIM BLAGU NESIGURNOST NA STRANICAMA....SPOMINJE SE BIRANJE NEKIH KANDIDATA KAO \"MANJEG ZLA\" (BIRAJUĆI \"MANJA ZLA\" DANAS I JESMO TU GDJE JESMO) ŠTA MISLITE DA JE EKIPA NA TRPINJSKOJ CESTI BIRALA OVOG HOĆU OVOG NEĆU, NEGO SVAKOG KOJI DOĐE RAVNO U GLAVU. SAMO HRABRO I UZDIGNUTA ČELA ZA MIRU TUĐMANA -HRVATSKOG PREDSJEDNIKA.

DO
doktorica
15:45 24.11.2009.

Trebao se držati medicine .

DU
Deleted user
13:45 25.11.2009.

Točno je da predsjednik može i mora utjecati na hrvatsko gospodarstvo. Predsjednik je institucija! Šteta što od stranaka dolazi više kandidata. Smiješno je što su do jučer bili u stranci i obogaili se, postali poznati, a kao sad se odriču stranke i nezavisni su kandidati. Iako inače ne podržavam Kajina, ali istina je što je rekao, tko ima spornu imovinu, nebi se smio kandidirati za predsjednika. Opće je poznato da tvrtke traže i izvod iz policijskog registra (potvrda o nekažnjavanju), ako na radnom mjestu imaju odgovornosti, a što onda drugo reći za predsjednika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije