Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čačićev povratak u politku podijelio saborske zastupnike

Hebrang: Da sam skrivio smrt dvoje ljudi, povukao bih se iz politike

Andrija Hebrang
Pixsell
05.02.2010.
u 13:10

-To je najmanji moralni čin i odluka koju treba donijeti - zaključio je Andrija Hebrang, dok Nenad Stazić kaže kako su "prometne nesreće nesreće i nitko ih nema namjeru skriviti".

Povratak u politiku predsjednika HNS-a Radimira Čačića nakon prometne nesreće u kojoj je skrivio smrt dvije ljudi podijelio je saborske zastupnike. Za esdepeovca Nenada Stazića prometne nesreće su nesreće i nitko ih nema namjeru skriviti.

- Mislim da bi trebalo vidjeti kakvo je bilo njegovo ponašanje u prometu i koji je stupanj njegove krivnje pa bismo onda mogli govoriti o njegovoj političkoj odgovornosti i o tome da se eventualno povuče iz politike - kaže Stazić za kojeg moralne odgovornosti nema ako nema i namjere da se učini zlo.

S druge strane, za hadezeovca Andriju Hebranga dvojbe nema.

- Da sam prouzročio smrt dvoje ljudi, odmah bi se povukao iz politike. To je najmanji moralni čin i odluka koju treba donijeti - zaključuje Hebrang.

Čačićeva stranačka kolegica i potpredsjednica stranke Vesna Pusić još je jednom ponovila da je najuže vodstvo HNS-a svom predsjedniku dalo podršku da nastavi raditi svoj posao s obzirom da nakon tragedije u punoj mjeri surađuje s pravosudnim institucijama.

- Tragedija se nije dogodila stranci nego njemu i zato se on kao osoba s tim mora nositi. On je to vrlo teško doživio, ali smatram da je u stanju nositi se s time. Nije mu se dogodilo vezano uz posao i to nije promijenilo njegov politički stav, političke ideje i ne djeluje na politički angažman - rekla je Pusić.

Isto je rekao i haenesovac Zlatko Koračević dodavši kako bi on, da se nađe u istoj situaciji, dao ostavku jedino kada bi se nalazio na nekakvu dužnosničkom mjestu.

Komentara 36

BS
bstrabi2
16:51 05.02.2010.

Drugarica Pusić ?Kako onda kada je Bandić pijani vozio i nikoga nije pogazio.Ste rekli da neka se povuće iz politike.Sad kada se vaše guzice tiće to je normalno..Ja pratim i vas kako vozite.Već ste puno prekršaja napravila.Samo zato što ste Pusićka to si dozvoljavate.E nema više toga.Stvarno st dvolićna osoba ko i Stazić koji uvjek pijan vozi.....

OB
-obrisani-
17:17 05.02.2010.

Hebrang je u pravu za Čačića, ali nije mi jasno odakle njemu obraz prozivati ikoga u politici kad je sam obećao čvrsto da će se povući iz politike ako ne postane Predsjednik RH. Predsjednik postao nije, dapače velebno je popušio već u prvom krugu te se prirodno postavlja pitanje: Što čeka?

FI
finmen
14:04 05.02.2010.

\"Hebrang: Da sam skrivio smrt dvoje ljudi, povukao bih se iz politike\"......kaze gospodin\"moralni..\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije