Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spasili kravu

GSS-ovci s brda spuštali kravu koja je slomila nogu dok se telila

krava (3)
Foto: GSS
1/3
29.03.2010.
u 17:14

Krava je prije desetak dana otelila svoje prvo tele, a kako je imala težak okot, slomila je i nogu. Danima su je obilazili mještani i hranili je.

ŽEGAR - Zadarski GSS-ovci ponukani novinskom pričom o kravi Jagodi koja je prije desetak dana na brdu iznad Žegara otelila svoje prvo tele i koja se zbog slomljene noge nije mogla o njemu sama brinuti, danas su joj odlučili pomoći. Otkako se otelila, o kravi Jagodi brinuli su se mještani koji su joj donosili hranu i dežurali nad njom noćima. Tele su poveli sa sobom u selo, no Jagoda je ostala na brdu jer je pri okotu slomila nogu.   

Petero spasioca predvođeno Nevenom Zrilićem, pročelnikom zadarskih GSS-ovaca, danas se popelo na brdo kako bi kravu tešku oko 350 kilograma spustili do sela.

Zadatak nije bio nimalo lak jer su iznemoglu i ozlijeđenu životinju morali spuštati kroz neprohodan teren na improviziranim nosilima napravljenim od čvrstih grana.

Kršovit  teren dug oko jedan kilometar prošli su za sat vremena, no kravu su ipak uspjeli spustiti do štale gdje ju je dočekao presretni vlasnik. Pregledat će je veterinar.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije