Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rim

Gradonačelnik L'Aquile dao ostavku zbog korupcije nakon potresa

L'Aquila
Lars Halbauer/DPA/PIXSELL
12.01.2014.
u 12:15

U potresu snage 6,3 prema Richteru u L'Aquili je 6. travnja 2009. poginulo 309 osoba, a stara jezgra grada je potpuno uništena.

RIM – Osumnjičen za korupciju oko davanja poslova obnove grada L'Aquile porušenog u potresu 2009. godine je zamjenik gradonačelnika Roberto Riga i još tri osobe, ali istraga traje i mogla bi se otkriti nova krivična djela. Premda protiv gradonačelnika L'Aquile, Massima Cialentea, nije pokrenuta istraga, on je u subotu uvečer podnio ostavku. Cilente, koji je gradonačelnik od 2007., više je puta prijetio ostavkom zbog sporosti u obnovi grada i zbog čega je optuživao talijanske vlade, odnosno da nisu izdvajali sredstva za potpuno porušeni grad.

U srijedu su četvorica lokalnih političara uhićena, među kojima i zamjenik gradonačelnika, i stavljena u kućni pritvor zbog korupcije, a Cialente je podnio ostavku jer, kako je rekao na konferenciji za novinare, više ne može podnositi kritike i činjenicu da nema nikakve suradnje s vladom Enrica Lette. U potresu snage 6,3 prema Richteru u L'Aquili je 6. travnja 2009. poginulo 309 osoba, a stara jezgra grada je potpuno uništena.

„Delegitimiran sam, umoran i ljut. Frontalno me napadaju sredstva informiranja. Shvatio sam da moram otići“, kazao je Massimo Cialente. Protiv Cilentea nije pokrenuta nikakva istraga, ali mediji govore kako je netko iz njegove obitelji dobio neke poslove oko obnove grada. Središte L'Aquile još je u ruševinama i ne vide se znaci obnove. Istraga je otkrila i kako je bilo pokušaja mafijaških organizacija preuzimanja nekih poslova obnove.

>>L'Aquila: grad bez ljudi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije