Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obilježavanje Oluje

Gospić: Zahvala braniteljima za slobodu

lika Oluja
Marko Čuljat
05.08.2010.
u 10:39

Počast je odana i na velikom križu u gospićkom groblju te na spomeniku žrtvama Drugog svjetskog i Domovinskog ratu Širokoj Kuli

Izaslanstvo Ličko-senjske županije na čelu sa županom Milanom Jurkovićem odalo je danas počast svim poginulima u Domovinskom ratu u znak zahvalnosti za izborenu slobodu. Na spomenik u središtu Gospića rad akademskog kipara Krune Bošnjaka položeni su brojni vijenci i zapaljene svijeće. Vijence su položila izaslanstva Grada Gospića, brojnih udruga Domovinskog rata i branitelja. Molitvu je izgovorio pop Anton Luketić, gospićki župnik. Počast su odale i postrojbe HV-a i policije.

Počast je odana i na velikom križu u gospićkom groblju te na spomeniku žrtvama Drugog svjetskog i Domovinskog ratu Širokoj Kuli koji j izradio akademski kipar Petar Dolić. U župnoj crkvi sv. Mateja u Kuli služena je i sveta misa. Nakon mise izaslanstvo Kluba hrvatskih branitelja pripadnika 118. brigade ZNG-a Gospić, na čelu s predsjednikom Pajom Brkljačićem, odala je počast poginulim kolegama tijekom Oluje 1995. na spomeniku na vrh Ljubova nedaleko Udbine te na jami Golubnjača.

Na Ljubovu su počast poginulima odali i pripadnici DVD-a Udbina.

Sveta misa je održana i kod križa u selu Lipe nedaleko Gospića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije