Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VJETAR AKTIVIRAO

Gori na Marjanu i kod Šibenika: Lokaliziran požar na Marjanu

Požar iznad Grebaštice
Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell
1/4
04.07.2019.
u 20:27

Na terenu je ostajalo 38 vatrogasac i 13 vatrogasnih vozila koji saniraju rubne i unutarnje dijelove požarišta, rekli su u vatrogasnoj službi

Požar koji je kasno poslijepodnevne buknuo na južnom djelu splitskog Marjan na predjelu Kašjuni, lokaliziran je, a vatrogasci će cijelu noć ostati dežurati na požarištu, izvijestili su u četvrtak iz splitske Vatrogasne postrojbe.

Na terenu je ostajalo 38 vatrogasac i 13 vatrogasnih vozila koji saniraju rubne i unutarnje dijelove požarišta, rekli su u vatrogasnoj službi.

Piloti oduševili kupače manevrima uzimanja vode

Lokalni mediji su izvijestili kako je u jednom trenutku vatra zaprijetila i stambenim objektima, ali su vatrogasci uspjeli zaustaviti njeno napredovanje. U gašenju požara na Marjanu sudjelovao je i jedan Canader, izvijestili su popodne iz Ministarstva obrane RH.

Foto: MORH
Jedan od pilota koji je sudjelovao u današnjem gašenju, kapetan posade Canadaira CL-415 i zamjenik zapovjednika potupožarne eskadrile bojnik Darko Kučej rekao je da gori na nepristupačnom i strmom terenu, što otežava pristup i rad zemaljskim vatrogasnim snagama. 

„Odmah po dolasku vidjeli smo kako se vatrena fronta širila nošena vjetrom, no uspjeli smo je brzo zaustaviti i dovesti požarište do stanja da više nije bilo niti izdimljavanja. Očito je da se maestral pojačao i ponovno razbuktao požarište. Nadam se da ćemo do mraka požar uspjeti u potpunosti staviti pod nadzor i spriječiti ponovno izbijanje“, kazao je bojnik Kučej.

Tijekom današnjeg angažmana dva Canadaira na požarištu Grebaštica izbačeno je oko 250 tona vode pri čemu su ostvarena 3,5 sata naleta, naveli su iz MORH-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije