Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Kruške i jabuke" na talijanski način

Gledateljima objasnio kako skuhati i poslužiti mačku

Mačka
AFP
15.02.2010.
u 15:28

Poznati novinar i stručnjak za gastronomiju Beppe Bigazzi bez imalo krzmanja ustvrdio je kako redovno jede mačke. Mačka je, kazao je, ukusnija od mnogih drugih životinja.

Prošlotjedna talijanska kuharska emisija La prova del cuoco, slična hrvatskim Kruškama i jabukama, bavila se receptima za mačke. Ne, nisu objasnili kako mački pripremiti obrok, već kako za obrok pripremiti - mačku.

Usred vrlo popularne i gledane emisije, koju svakoga dana emitira državna televizija Rai Uno, poznati novinar i stručnjak za gastronomiju Beppe Bigazzi prisjetio se tradicije iz prošlosti i milijunima gledatelja u detalje objasnio kako skuhati i poslužiti mačku. Napomenuo je kako je mačje meso spasilo Talijane za vrijeme gladnih godina tijekom Drugoga svjetskog rata. Bigazzi je bez imalo krzmanja ustvrdio kako redovno jede mačke. Mačka je, kazao je, ukusnija od mnogih drugih životinja.

Reakcija zaštitara životinja bila je očekivana i nimalo milosrdna. Rai nije izvjestio o rekacijama gledatelja, ali se one mogu iščitati iz činjenice da su Bigazzija, dugogodišnjeg stalnog člana voditeljske postave, naprasno maknuli iz emisije.

Komentara 5

BT
bili-tartuf
16:02 15.02.2010.

\"bas´je slatka ta mackica\"....

Avatar kos
kos
16:19 15.02.2010.

Istina,,ali zašto nama u susjedstvu nestaju mačke da se nije moda proširila i kod nas?

Avatar kresimir*
kresimir*
22:32 15.02.2010.

Kakva vremena dolaze mozda budu opet jeli macke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije