Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IQ 141

Genij! Čita, množi i zbraja na tri jezika, a ima tek 2,5 godine

plakat
Foto: V.L.
1/2
16.06.2013.
u 23:43

Mali Adam Kirby, jedan od najmlađih članova Mense, naučio je čitati s devet mjeseci, a sada zna zbrajati do 1000 i množiti do 100

Adam Kirby s devet mjeseci je počeo čitati, zna slovkati više od 100 riječi, množiti do 100, zbrajati do 1000 na engleskom, a do 20 na španjolskom i japanskom jeziku.

Tek su mu 2,5 godine i ima kvocijent inteligencije od 141 te je jedan od najmlađih članova britanske Mense. Roditelji su ga na testiranje odveli kada je imao dvije godine, piše Telegraph.

- Imao je oko devet mjeseci kada smo shvatili da je drukčiji. Pokazivali smo mu kartice s riječima nilski konj i nosorog, a on ih je mogao prepoznati sve - ispričali su njegovi roditelji Dean i Kerry-Ann. Dijete softverskog inžinjera i ekonomistice već je s jednom godinom života moglo prepoznati države prema obliku i staviti ih na njihovo prazno mjesto u igri slagalice.

Na oduševljenje roditelja, mali Adam čak se sam naučio ići na WC, nakon što im je obiteljski prijatelj poklonio knjigu kako da odviknu bebu od pelena.

Dean Kirby kaže da su Adama poticali od malena, ali zapravo, on je taj koji sam sebe tjera dalje.

- U njemu postoji golema glad za tim, nije toliko da ga mi potičemo, koliko voli sam sebe izazivati. Vrlo brzo se počne dosađivati ako ne čita ili piše ili slaže kompleksne slagalice - pričaju roditelji.

Adam je jedan od 19 Britanaca predškolaca koji su članovi Mense, no nije najmlađi. Elise Tan-Roberts bila je mjesec dana mlađa od Adama kada je primljena u Mensu.

>>Ovaj 29-godišnjak iz BiH govori više od 70 stranih jezika!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije