Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Genije

Ovaj 29-godišnjak iz BiH govori više od 70 stranih jezika!

Muhamed Mešić
Screenshot/YouTube
08.06.2013.
u 17:15

Jezike kao što su engleski, njemački, grčki ili turski Mešić je svladao još kao dijete. Mladić je pravnik po zanimanju, a do sada je radio u 24 države na četiri kontinenta.

Mladić iz Tuzle, 29-godišnji Muhamed Mešić, govori više od 70 jezika svijeta među kojima su hebrejski, yiddish, baskijski... Već sa 26 godina je govorio 56 jezika, piše Radio Sarajevo.

Jezike kao što su engleski, njemački, grčki ili turski Mešić je svladao još kao dijete. Mladić je pravnik po zanimanju, a do sada je radio u 24 države na četiri kontinenta kao voditelj projekta Brainswork grupe, projekt menadžer British Councila, osobni savjetnik predsjednika Makedonije i savjetnik gradonačelnika Tuzle.

Jezike je počeo učiti sasvim slučajno kada je sa roditeljima kao petogodišnjak bio na odmoru u Grčkoj i slušao razgovor žene koja im je iznajmila sobu sa svojom kćeri. Potom je za vrijeme rata u Tuzli vidio vojnike UNPROFOR-a iz Švedske, Pakistana, Norveške i putem "kupio" riječi tih jezika. Jedini jezik koji je naučio na predavanjima bio je znakovni jezik.

- Po nekoj mojoj definiciji, jezik govorim tečno onda kada mogu ostvariti samostalnu svakodnevnu komunikaciju, poput one koju imate kada sjedite s nekim u autobusu. Jezike koje duže govorim i s kojima se duže družim, poput engleskog, talijanskog, portugalskog i turskog su jezici koje govorim dosta dobro - kazao je Muhamed novinaru Agencije Anadolija.

Muhamed trenutno živi u Beču i vodi pravne poslove za jednu građevinsku tvrtku.

>>Ima samo 16 godina, a govori 23 jezika. Naučio je i hrvatski

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije