Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA U TURSKOJ

Potresna fotografija ganula sve: Otac za ruku držao kćer (15) koja je preminula pod ruševinama

Potresne fotografije iz Turske: Otac nije puštao ruku mrtve kćeri
Foto: Profimedia
1/5
07.02.2023.
u 16:16

Ono što je još najstrašnije, otac Mesut Hancer tješio je i hrabrio svoju 15-godišnju kćer Irmak dok je umirala tražeći od nje da se drži i ne gubi nadu jer pomoć je blizu

Fotografija koja je danas obišla svijet kako otac drži ruku svoje umrle kćeri koja je zatrpana ruševinama, ganula je svakog čovjeka na svijetu. Ono što je još najstrašnije, otac Mesut Hancer tješio je i hrabrio svoju 15-godišnju kćer Irmak dok je umirala tražeći od nje da se drži i ne gubi nadu jer pomoć je blizu. Koliko je taj otac bio hrabar i kakvu nevjerojatnu snagu ima držeći za ruku svoju kćer znajući da joj nema spasa. Kada je izdahnula on je i dalje ostao utučeno sjediti ukočenog lica na ruševinama ne ispuštajući ruku svoje mrtve kćeri i ne vjerujući da mu je kćer bila tako blizu i umrla, a nije je mogao spasiti.

Foto: Profimedia

 

Moram priznati da, iako sam u svojih 30 godina novinarstva gdje sam većinu karijere boravio na raznim ratištima svijeta, vidio sam mnogo tužnih slika i prizora, kako roditelji drže poginulo ili ranjeno dijete, ova me slika, koju je snimio fotoreporter AFP-a u turskom gradu Kahranmanmarašu gdje je bio epicentar razornog potresa, potpuno pogodila.

Podsjetimo, prvi potres magnitude 7,8 dogodio se jučer u noći po hladnom vremenu u pokrajini Kahramanmarašu na jugoistoku, oko 60 kilometara zračne linije od sirijske granice. Uslijedili su desetci slabijih potresa, a prijepodne, također na jugoistoku Turske dogodio se još jedan magnitude 7,5. U potresu je poginulo najmanje 5.000 ljudi, no ta će brojka biti vjerojatno i veća. 

VIDEO Drugi razorni udar u Turskoj tijekom javljanja uživo, novinar potrčao pomoći majci s djecom

Ključne riječi

Komentara 17

DU
Deleted user
17:02 07.02.2023.

Tuga do neba.

VJ
vjeko68
18:34 07.02.2023.

Vi koji pisete negativne komentare. Molio bih vas da prije no sto lupate minuse ili pluseve, googlate prvo sto znaci empatija; "Pojam se rabi u psihologiji za označavanje procesa neposrednog uživljavanja u emocionalna stanja, mišljenje i ponašanje drugih ljudi." Nesreca nije zadesila vas , no probajte suosjecati sa ljudima koji su dozivjeli veliki gubitak u zivotu/ tj. neku veliku nesrecu. Zelim vam svima svako dobro i da vas ovakove nesrece zaobidju u velikom luku. Budite sretni i saosjecajni s ljudima koji su duboko nesrtetni. Bog vas blagoslovio sve zajedno! Bok i sretno !

DO
DođiDaTiŠapnem
18:56 07.02.2023.

Gdje su sad Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates? Gdje su njihove stotine milijardi? Da svatko od njih da samo 7% svog bogatstva obnovili bi apsolutno sve građevine oštećene tamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije