Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

FOTO Krvavi karneval u Murteru: Mrtve životinje visjele po štandovima

Nekima to, međutim, nije bilo jako zabavno. Drže da je poslana loša razglednica u svijet, a nezadovoljstvo se proširilo društvenim mrežama.
27. veljače 2020. u 17:48 43 komentara 28523 prikaza
FOTO Krvavi karneval u Murteru: Mrtve životinje visjele po štandovima
Foto: Daria Blažeković/Facebook

Na ulicama u centru Murtera ovih se dana, kao i u većini drugih gradova, održavaju karnevalske zabave.

karneval u Imotskom ROMANA KOVAČEVIĆ BARIŠIĆ 'Imotski krnjo nije tradicija, nego primitivan sramni čin'

Tema ovogodišnjeg karnevala povezana je s Kinom i koronavirusom koji se navodno pojavio na kineskim tržnicama na kojima su ljudi kupovali šišmiše koje su kasnije konzumirali.

Tako su maškarani sudionici murterskog karnevala po ulicama u centru grada na improviziranim štandovima izložili kravlju glavu s gradela, patke, guske, veprove koji raspadnuti vise obješeni za noge.

Imotski KOLUMNA Imotski satirikon: Tko ima pravo ugasiti satiru? ..

Nekima to, međutim, nije bilo jako zabavno. Drže da je poslana loša razglednica u svijet, a nezadovoljstvo se proširilo društvenim mrežama.

- Ne, ovo nije Wuhan ni Kina,ovo je Hrvatska,otok Murter, mjesto Murter. Ono što je Murteru već tradicionalno bio ponos, murterski karneval - tzv. "Murterske bake", sada je sramota. Koliko moraš biti nakaradan ako misliš da je ovaj masakr duhovit?! - pitala se korisnica društvenih mreža te dodala da nakon ovog "degutantnog primitivizma i klanja u svrhu zabave očekuje se turistička sezona sa kulturnim strancima" te pozdravila s profila s "Dobrodošli na Murter!"

U sljedećem postu dodala je "a ovo su "ostaci" murterske karnevalske zabave. Masakrirane, ismijane, poslužile svrsi, šutnute na smetlište...baš za razglednicu" zajedno sa slikama peradi na tlu.

Načelnik općine Murter Tomi Turčinov smatra da je riječ o pozitivnoj kritici društva koju bi ljubitelji životinja trebali pozdraviti.

Lampioni u Imotskom šokirani reakcijama Imoćani: Ni komunisti nisu pisali prijave protiv mačkara

- Mislim da su dečki prikazali kinesku tržnicu, negdje gdje muče i ubijaju životinje, a rekvizite su nabavili iz mesnice, dakle već mrtve životinje. Mislim da su time istaknuli nas kao dobru praksu jer mi u Hrvatskoj očito živimo u boljem svijetu, kod nas su zabranili i prodaju sireva na otvorenom. Htjeli su pokazati da, fala Bogu, živimo daleko od izvora korona virusa. Možda je nekome to zasmetalo, ljubitelji životinja digli su prašinu. Ali maškare trebaju pokazati što je krivo u društvu i što treba popraviti. Ljubitelji životinja zapravo bi trebali česitati maškarama na dobroj propagandi, odnosno stavu da na životinje treba paziti – izjavio je Turčinov.

Na žlicu
Često ga radite, ali nikad vam ne uspije kao mamin. Ovaj recept za varivo od graška briše sve dosadašnje pogreške
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati
 • Marina58:

  Degutantno, neduhovito, nehigijenski. Na tragu one veselice kad volu odrubljuju glavu. Fuj.

 • Deleted user:

  Bože sačuvaj.To nisu ni poklad ni maškare.To je bezobraznost i bezosjećanost prema umrlima oboljelima od koronavirusa.Mučenje i ubijanje životinja bez ikakva razloga.Tragedija kud ide ovaj izopačeni svijet.

 • Avatar Epimelijade
  Epimelijade:

  Strašno! Nismo bolje ni zaslužili. Bez komentara.