Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne zna se zašto

Dvije lažne bombe u pulskom vrtiću postavio maloljetnik (14)

vrtic,pula (1)
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/4
11.01.2013.
u 12:56

Lažne bombe pronađene su u Puli samo dan nakon što je u Zagrebu postavljena eksplozivna naprava na prugu pa je razumljiv strah i uznemirenost. I pulski gradonačelnik Boris Miletić osudio je ovaj čin i podnio kaznenu prijavu

Lažnu eksplozivnu napravu koja je u četvrtak ujutro pronađena na stražnjim vratima vrtića Zvjezdice u pulskoj Koparskoj ulici postavila je, otkrila je policija, maloljetna osoba. I drugu lažnu bombu, koja je u dvorištu pronađena poslijepodne, postavila je ista osoba, no policija zasad ne otkriva koji su bili motivi toga čina. Potvrđuju, međutim, da je riječ o osobi mlađoj od 14 godina, dječaku, i da će nadležnom državnom odvjetništvu o cijelom slučaju koji je uznemirio Puljane dostaviti posebno izvješće.

Lažne bombe pronađene su u Puli samo dan nakon što je u Zagrebu postavljena eksplozivna naprava na prugu pa je razumljiv strah i uznemirenost. I pulski gradonačelnik Boris Miletić osudio je ovaj čin i podnio kaznenu prijavu zahtjevajući da se počinitelj što prije pronađe.

Predmet nalik na eksplozivnu napravu primjećen je na dvorišnim vratima zgrade oko 9.30 sati pa je 60 djece evakuirano u drugi dio vrtića, a lažnu bombu pregledali su stručnjaci iz Protueksplozijskog odjela i utvrdili da se radi o sumnjivom predmetu koji je nalik na improvizirano eksplozivno sredstvo od kojeg ne prijeti nikakva opasnost. Daljnjim izvidima na mjestu događaja, policajci su poslijepodne u dvorištu vrtića pronašli i drugi sumnjivi predmet, postavljen naknadno, pa je obavljen novi očevid i utvrđeno da je također riječ o bezopasnoj lažnoj improviziranoj eksplozivnoj napravi. Obje su naprave poslane na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja \"Ivan Vučetić\" u Zagrebu.

>>Zbog lažne bombe evakuirali 60-ak djece u vrtiću u Puli

Komentara 1

RE
real
13:42 11.01.2013.

priprema za grčku svakodnevicu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije